Svet arhiva vesti 11.06.2018

Singapur - zemlja kamera i strogog nadzora

Glas Amerike 11.06.2018
Nije slučajno da je baš Singapur izabran kao domaćin istorijskog samita između američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una. Jedan od glavnih razloga za takvu odluku je ekstremno visok nivo bezbednosti i stroga… »

Italija prestala da prima migrante

Politika 11.06.2018
Vlasti u Rimu, kao i one s Malte, nisu dozvolile uplovljavanje brodu sa 629 izbeglica iz Afrike. Spasilački brod „Vodolija” sa 629 migranata iz Afrike, među njima i 124 deteta, uglavnom bez roditelja, kao i sedam trudnica, plovio je juče… »

Španija sprečava humanitarnu katastrofu - primiće brod sa 629 migranta

RTV 11.06.2018
MADRID - Španija je danas saopštila da će prihvatiti brod sa 629 migranata koji se našao u centru međunarodnog spora pošto su prethodno odbile da ga prime Italija i Malta. Kancelarija novog španskog premijera Pedra Sančesa naložila je vlastima da… »

Bela kuća: Pregovori sa S. Korejom brži od očekivanog

B92 11.06.2018
Vašington -- Bela kuća saopštila je da se razgovori sa Severnom Korejom "kreću brže nego što je očekivano". Dodaje se da predsednik Donald Tramp planira da Singapur napusti u utorak uveče. "Razgovori između SAD i Severne Koreje traju i kreću se… »

Pjongjang najavljuje "nove odnose" sa SAD

N1 Info 11.06.2018
Severnokorejski državni mediji preneli su da postoji mogućnost "uspostavljanja novih odnosa" sa SAD. Informacija je preneta dan uoči zakazanog istorijskog sastanka lidera dve zemlje Kim Džong Una i Donalda Trampa u Singapuru. Ovakav komentar… »

Soroš: Tramp je ultimativni narcis spreman da uništi svet

Vesti online 11.06.2018
Američki milijarder Džordž Soroš rekao je za američkog predsednika Donalda Trampa da je "ultimativni narcis koji se smatra svemoćnim i koji je voljan da uništi svet". Soroš je rekao da će, ako američka Demokratska stranka premoćno dobije… »

Štrahe odgovorio Erdoganu: Ovo je samo početak

B92 11.06.2018
Beč -- Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe ističe da je odluka vlade o proterivanju imama i zatvaranju sedam džamija - samo početak. On je, u intervjuu bečkom dnevniku "Esterajh", kazao da se mora dalje, svom snagom delovati protiv… »

Merkel: Trampova odluka je deprimirajuća

Danas 11.06.2018
Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da ne podrži zajedničko saopštenje sa samita lidera G-7 pomalo je deprimirajuća, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi RTS. – Teško je, ovog puta je razočaravajuće, ali to nije kraj… »

Trampova rafalna paljba na Tviteru: Šef Bele kuće se ne smiruje ni posle G7! I dalje žestoko proziva saveznike!

Kurir 11.06.2018
Predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru je napao američke saveznike zbog trgoviskih nesuglasica i vojne potrošnje, posle burnog samita G7 u Kanadi. "Pravednu trgovinu treba nazvati trgovinom za budale ako nije obostrana", naveo je Tramp kritikujući… »

Italija želi veću ulogu u NATO-u i 'koncentraciju' na Sredozemlje

Al Jazeera 11.06.2018
Ova evropska zemlja ima 6.000 vojnika raspoređenih u inozemstvu, uključujući 900 u NATO misiji u Afganistanu. Italija želi usredotočiti svoj udjel u NATO-u na Sredozemlje, izjavio je premijer Giuseppe Conte u ponedjeljak, nagovještavajući moguće… »