Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 14.06.2018

CPJ, Reporteri bez granica zabrinuti zbog nestanka Cvetkovića

Glas Amerike 14.06.2018
Komitet za zaštitu novinara (CPJ) pozvao je vlasti u Vojvodini da preduzmu sve neophodne mere da pronađu Stefana Cvetkovića, uglednog novinara koji je nestao prošle noći. "Veoma smo zabrinuti za Stefana Cvetkovića i smatramo da su srpske vlasti… »

Pompeo: Denuklearizacija, pa tek onda ublažavanje sankcija

Glas Amerike 14.06.2018
SEOUL, JUŽNA KOREJA — Državni sekretar SAD Majk Pompeo negirao je u četvrtak informacije iz severnokorejskih medija prema kojima je predsednik SAD Donald Tramp pihvatio, tokom Singapurskog samita sa Km Džong Unom, da postepeno ukida sankcije protiv… »

Funkcioneri kriju imovinu u porodici

Glas Amerike 14.06.2018
U slučajevima istraživanja imovine političara mora se istraživati i i imovina članova uže porodice političara, s obzirom na to da funkcioneri na svoje ime često ne poseduju imovinu, ili su vlasnici malo toga, izjavila je Dragana Pećo, novinarka… »

Policija zatvorena za medije, informacije nelegalno cure

Glas Amerike 14.06.2018
BEOGRAD — Komunikacija policije Srbije na društvenim mrežama popravila se tokom poslednjih godina, ali bi mogla da bude mnogo bolja. Ipak, zatvorenost prema medijima i istovremeno nelegalno curenje informacija prema taboidnim medijima i dalje su… »

Počeo Svetski kup u fudbalu, Rusija deklasirala Saudijce

Glas Amerike 14.06.2018
Utakmicom između domaćina Rusije i selekcije Saudijske Arabije u Moskvi počeo je Svetski kup u fudbalu. Selekcija Rusije deklasirala je rivala sa Bliskog istoka - 5:0 (2:0), a golove su postigli Jurij Gazinski u 12. minutu, Denis Čerišev u 43. i 91… »

SAD i EU pozdravljaju spremnost na dijalog u CG

Glas Amerike 14.06.2018
Demokratska partrija socijalista Crne Gore pozdravila je u četvrtak mogućnost povratka u parlament Demokrata i Građanskog pokreta URA, nakon što je ta, najjača opoziciona grupacija predstavila “Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i… »

Njujork tužio Trampovu fondaciju zbog kršenja zakona

Glas Amerike 14.06.2018
Savezna država Njujork tužila je u četvrtak porodičnu dobrotvornu fondaciju predsednika Donalda Trampa i zatražila da se rasformira zbog, kako se navodi u tužbi, „dugotrajnih nelegalnih postupaka“ u korist njegovih ličnih, poslovnih i… »

"Greške bivšeg direktora FBI, ali ne i pristrasnost u istrazi Klinton"

Glas Amerike 14.06.2018
Bivši direktor FBI-aja Džejms Komi napravio je "ozbiljnu grešku u proceni" kada je uoči predsedničkih izbora 2016. godine objavio da ponovo otvara istragu kandidatkinje Demokratske stranke Hilari Klinton zbog upotrebe privatnog servera za elektronsku… »

Spajanje gigantskih kompanija - dobro za potrošače?

Glas Amerike 14.06.2018
Kablovska kompanija Komkast ponudila je da kupi veći deo medijske korporacije 21 st Century Fox ulazeći u utakmicu sa kompanijom Volt Dizni za medijsku imperiju Ruperta Mardoka. Ponuda Komkasta usledila je posle odluke federalnog sudije da odobri… »

Jevtić: Kompromisno rešenje - pitanje svih pitanja

Glas Amerike 14.06.2018
Stav Vašingtona je da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da za rešavanje pitanja Kosova ne postoje nikakvi vremenski rokovi - rekli su za Glas Amerike predstavnici Srpske liste, koji su se u Stejt departmentu sastali sa zamenikom pomoćnika… »