Izvor: InfoKG arhiva vesti 14.06.2018

NESREĆA: Devojka iz Zemuna poginula, momak teško povređen u sudaru sa autobusom u Korićanima

InfoKG 14.06.2018
U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u 22.50 časova u naselju Korićani, u ulici Kraljevačkog bataljona, poginula je na licu mesta devojka N. A. (22) iz Zemuna, dok je njen momak koji je i vozio "Opel corsu" I. J. (35) teško… »

Odbornici sutra raspravljaju o završnom računu gradskog budžeta za 2017.

InfoKG 14.06.2018
Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 17. po redu, biće održana sutra od 9 sati, a odbornici će, između ostalog, raspravljati o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu. Na sednici će biti razmatrani i predlozi odluka o… »

Na Liparu: Vodička tura posvećena Đuri Jakšiću

InfoKG 14.06.2018
Vodičku turu pod nazivom „Na Liparu“ upriličiće u subotu Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, a polazak je zakazan za 11 časova na Trgu kod Krsta. Vodička tura predviđa panoramsko razgledanje grada, prolazak kroz naselja… »

Bager rušio kuću dok je mladić bio unutra, komšija mu spasao život

InfoKG 14.06.2018
Stefan Stojadinović (23) iz Kragujevca teško je povređen prilikom rušenja kuće na trasi buduće Ulice 10 u Čačku, piše Blic. Radnici JP “Gradsko zelenilo” krenuli su da ruše kuću bagerom ne znajući da se Stefan nalazi u prostorijama tako da… »

Film „Poštena igra" u Kutiji šibica

InfoKG 14.06.2018
Diskusija sa prikazivanjem filma „Poštena igra", na kojoj je predavač Tadej Kurepa, biće organizovana sutra od 19 časova u Kutiji šibica SKC-a. Kao fascinantan pogled u mračne hodnike političke moći, „Poštena igra" je napeta drama inspirirana… »

Predavanje „Književnost i humor u Saut Parku“

InfoKG 14.06.2018
Predavanje dr Stefana Pajovića na temu Književnost i humor u „Saut Parku“ biće upriličeno sutra od 17,30 sati u Američkom kutku. Ima li književnosti u „Saut Parku“ i da li je ovaj popularni američki crtani film za odrasle književnost sam… »

Predstava o reciklaži, flaša umesto ulaznice

InfoKG 14.06.2018
Ekološka predstava za mališane pod nazivom "Skupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu" igra se sutra od 12 sati u Pozorištu za decu. U predstavi igraju Slobodan Boda Ninković, Anđela Anđica Vulić i Jovica Jocko Tišma. Ideja predstave je da se… »

TRAUMA turista iz Kragujevca: U Paraliji zbog POKVARENOG AUTOBUSA tek u 4 POPODNE umesto ujutru!

InfoKG 14.06.2018
Bojana Milanović iz Kragujevca, sa dvoje male dece od 5 i 7 godina, krenula je preko jedne turističke agencije iz Trstenika nedavno put Paralije, ali nije očekivala da će je u omiljeno srpsko letovališta u Grčkoj stići u 4 sata popodne umesto u… »

“MANxKragujevac": Očevi sa sinovima bolje komuniciraju, između muškaraca i žena trivijalizovan odnos

InfoKG 14.06.2018
Rezultati istraživanja o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti veoma su kompleksni. Nesumnjivo je da dolazi do pozitivne promene na mikro nivou, kada se porede muškarci očevi i muškarci sinovi. Odnos između muškaraca i žena veoma je trivijalizovan i… »

Počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu: Kostić i Milivojević brane boje Srbije u Rusiji

InfoKG 14.06.2018
Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje danas u Rusiji, a među srpskim reprezentativcima su i dvojica Kragujevčana Filip Kostić i Luka Milivojević. Svečano otvaranje šampionata zakazano je za 16,30 časova, a odmah nakon toga u prvom duelu odmeriće… »