Izvor: Insajder arhiva vesti 14.06.2018

U toku potraga za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem iz Bele Crkve

Insajder 14.06.2018
Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao, a na njegovom pronalasku trenutno su angažovane sve bezbednosne službe. Nestanak Cvetkovića prijavljen je noćas, kada je primećeno da se u Beogradskoj ulici nalazi parkiran auto na kome su… »

Kocijančič za Insajder: Nema najave nastavka briselskog dijaloga

Insajder 14.06.2018
Nedoumice u vezi sa narednim susretom u okviru Briselskog dijaloga danas je, bar za sada, razjasnila Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Federike Mogerini. Na pitanje Insajdera da li će dijalog biti… »

Osam članova Saveta kragujevačkog Univerziteta podnelo ostavke

Insajder 14.06.2018
Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo je ostavke na te funkcije i to nekoliko dana pre sednice na kojoj treba da se razmatra rešenje ministra o smeni rektora tog Univerziteta Nebojše Arsenijevića. Informaciju o ostavkama agenciji Beta… »

Apelacioni sud ukinuo presudu, ponavlja se suđenje Duliću, Janjiću i Drobnjaku

Insajder 14.06.2018
Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu po kojoj su na zatvorske kazne osuđeni bivši ministar Oliver Dulić, njegov zamenik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i naložio da se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom, navodi… »

Umesto u zatvor, po nagradu od države

Insajder 14.06.2018
Srđan Knežević, nekadašnji vlasnik kompanije Knez Petrol, koji je pravosnažno osuđen kao član „naftne mafije“ 2016. godine, još nije upućen na izdržavanje zatvorske kazne jer mu je ona nekoliko puta odložena zbog „završetka započetih… »

Apel novinarskih udruženja: Što pre pronaći nestalog novinara

Insajder 14.06.2018
Novinarska udruženja iz zemlje i regiona apelovala su danas na nadležne da što pre pronađu nestalog novinara Stefana Cvetkovića, istraže okolnosti njegovog nestanka i o rezultatima obaveste javnost. Ovakve zahteve izneli su Regionalna platforma za… »

Vučić: Gašić i Stefanović me svakih 15 minuta izveštavaju o potrazi za novinarom

Insajder 14.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su svi resursi na raspolaganju policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) u pronalaženju novinara Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak noćas prijavljen u Beloj Crkvi. On je posle otvaranja… »

Vučić ponovo obećao informacije o ubistvu Olivera Ivanovića

Insajder 14.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednim danima izneti informacije u vezi s ubistvom jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića “i nekim drugim stvarima”. Ovo je drugi put da je Aleksandar Vučić obećao da će… »

Poverenik podneo predloge za ocenu ustavnosti Zakona o odbrani i Zakona o BIA

Insajder 14.06.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je Ustavnom sudu predloge za ocenu ustavnosti određenih odredbi Zakona o odbrani i Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), saopšteno je iz Kancelarije… »

U Makedoniji protesti, u Grčkoj glasanje o poverenju Ciprasu zbog dogovora o imenu

Insajder 14.06.2018
U Makedoniji i Grčkoj održavaju se protesti zbog dogovora premijera dve zemlje da budući naziv Makedonije bude Republika Severna Makedonija. Dok međunarodna zajednica uglavnom podržava dogovor smatrajući ga pozitivnim primerom, opozicije u obe… »