Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 14.06.2018

U Nišu međunarodna konferencija o posledicama NATO bombardovanja

Južne vesti 14.06.2018
Naučni radovi o posledicama NATO bombardovanja Jugoslavije osiromašenim uranijumom biće izloženi na međunarodnom simpozijumu koji se održava 18. juna u amfiteatru Univerziteta, u zgradi Banovine. Ovaj skup, kako tvrde organizatori, bitan je za… »

Zbog havarije nema vode oko tehničkih fakulteta

Južne vesti 14.06.2018
U toku su radovi na popravci kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu koja se rekonstruiše, kažu u Javno-komunalnom preduzeću Naissus. Napominju da bi trebalo da budu završeni do 15 sati, a do tada oko tehničkih fakulteta nema… »

Direktor Toplane zaposlio većnika bez konkursa jer je procenio da im treba Milošević

Južne vesti 14.06.2018
Već mesec dana u niškoj Toplani radi većnik Miloš Milošević, koji je u Gradskoj kući nadležan, između ostalog, upravo za rad ovog javnog preduzeća. Prvi čovek Toplane Predrag Milačić je kazao da je kao direktor procenio da je Milošević… »

Jedna jedinica krvi može da spasi 3 života

Južne vesti 14.06.2018
Onima koji su najredovniji u humanom gestu spasavanja života, odnosno dobrovoljnom davanju krvi, niški Crveni Krst odao je priznanje. Iz ove organizacije, na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, kažu da je svako od ovih 24 nagrađenih Nišlija samo… »

Roditelji tvrde da “Pčelica” posle 15. juna ispisuje predškolce iz vrtića

Južne vesti 14.06.2018
I dok roditelji predškolaca koji idu u obdaništa niške "Pčelice" kažu da im je iz ove ustanove rečeno da njihova deca neće moći da idu u vrtić od 15. juna i da su im samo uručene ispisnice, te da će do 1. septembra morati da se "snađu" oko… »

U novom “Zumiranju” o tome gde je Srbija u novom hladnom ratu

Južne vesti 14.06.2018
Kako će sukobi i netrpeljivosti među pojedinim državama na svim stranama sveta uticati na Srbiju, u emisiji Zumiranje govorili su izvršni direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Zdravko Ponoš i poslanik i urednik u Novoj srpskoj… »

Softver na niškom Univerzitetu u stotinak radova nije pronašao plagijate

Južne vesti 14.06.2018
U stotinak doktorskih disertacija, koliko je dosad ispitano na niškom Univerzitetu, kako kaže rektor Dragan Antić, specijalizovani softver nije pronašao plagirane tekstove, a nedozvoljenog preklapanja sa tuđim radovima nije bilo ni u naučnim… »

Raskopani trotoari u Voždovoj, pa radovi stali zbog “problema za izvođačem”

Južne vesti 14.06.2018
Radovi na rekontrukciji trotoara u delu Voždove ulice u centru Niša, koja je počela pre desetak dana, “stoje” već nekoliko dana. Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović kaže da postoje problemi sa izvođačem radova, ali da su im iz… »

Bazen u Babušnici se u petak otvara za kupače

Južne vesti 14.06.2018
Kupališni kompleks u Babušnici počinje da radi u petak, 15. juna, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, a tokom cele sezone biće otvoren za kupače od 10 do 19 sati. Cena ulaznice je promenjena u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 120 dinara. Kako… »

U Evropi se u tužilaštvo uvodi nezavisnost, u Srbiji se politizuje

Južne vesti 14.06.2018
U Nemačkoj, kako kaže predsednik Upravnog odbora Udruženja tužilaca Srbije Radovan Lazić, ministri pravde slušaju svoje pomoćnike koji su sudije ili tužioci, dok se u Srbiji predloženim izmenama Ustava koje se tiču pravosuđa, prema njegovim… »