Izvor: Nova energija/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.06.2018

Izmene na Twitteru: Više prostora za značajne događaje

Nova energija 14.06.2018
Kompanija Twitter saopštila je da menja svoj servis kako bi dala više prostora značajnim događajima kao što su Svetsko prvenstvo, zemljotresi, kraljevska venčanja i izbori – u pokušaju da korisnicima istoimene društvene mreže olakša… »

Sve više opada interesovanje za Facebook

Nova energija 14.06.2018
Mnogi ljudi prebacuju se sa Facebooka na zatvorene forume poput WhatsAppa kako bi raspravljali o dnevnim vestima, jer brinu zbog privatnosti, lažnih vesti i “zatrovane atmosfere” u kojoj se odvija diskusija na toj platformi, pokazalo je danas… »

Vlada nastavlja program IT prekvalifikacija

Nova energija 14.06.2018
Vlada Srbije danas je saopštila da planira nastavak programa prekvalifikacije za informacione tehnologije (IT), pokrenutog na inicijativu premijerke Ane Brnabić. Upućen je poziv obrazovnim institucijama, nevladinim organizacijama, institutima… »

3 ključna pitanja ukoliko razmišljate o promeni karijere

Nova energija 14.06.2018
Nekadašnji direktor novih platformi u Google-u Majk Stejb ima savet za sve koji žele da napreduju u karijeri. Stejb, sada šef kompanija XO Group koja pomaže ljudima da isplaniraju najvažnije trenutke u životu, kaže da svako treba sebi da postavi… »

Osigurajte se pred put ne izlazeći iz svoje kuće: Ugovorite Putno zdravstveno osiguranje online i ostvarite 30% popusta!

Nova energija 14.06.2018
Spremate se za odlazak na odmor, ali od brojnih obaveza ne stižete da se osigurate pred put. Ne dozvolite da vas nedostatak vremena natera da rizikujete, jer su troškovi lečenja u inostranstvu veoma skupi. Odaberite pravo osiguravajuće društvo i… »

Učenjem kroz rad do stručnijeg kadra i lakšeg zaposlenja

Nova energija 14.06.2018
Učenje kroz rad je način školovanja koji učenicima omogućava pristup savremenim oblicima rada i sticanje kompetencija u realnom radnom okruženju, jedna je od ključnih poruka međunarodne konferencije „Učenje kroz rad: put ka mogućnostima”… »