Izvor: PC Press/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.06.2018

Deutsche Telekom širi imperiju – kupuje Tele2 u Holandiji

PC Press 14.06.2018
Evropska komisija pokrenula je istragu o ponudi Deutsche Telekoma (DT) za holandski ogranak švedskog operatera Tele2 zbog bojazni da bi transakcija mogla ograničiti tržišnu konkuretnost u Holandiji. Prema procenama analitičara spajanje holandskog… »

Nekadašnja gradska televizija Studio B u rukama tabloida Alo

PC Press 14.06.2018
Global media technology, društvo sa ograničenom odgovornošću, čiji je vlasnik Saša Blagojević, prema podacima Agencije za privredne registre, većinski je vlasnik beogradske Televizije Studio B. Saša Blagojević je prošle godine kupio dnevni… »

Putin i ruski oligarsi organizovali Svetsko prvenstvo uprkos američkim sankcijama

PC Press 14.06.2018
Očekuje se da će Svetsko prvenstvo u fudbalu privući milione navijača. Da bi se pripremila, Rusija je potrošila više od 11 milijardi dolara na infrastrukturu, uključujući novac koji je utrošen za izgradnji, renoviranje i pripremu 12 stadiona i… »

Fortnite za Switch preuzet dva miliona puta za manje od 24 sata

PC Press 14.06.2018
Nintendo je 12. juna objavio da je besplatna igra Fortnite dostupna na Switch konzoli, da bi ova za manje od 24 sata bila preuzeta više od dva miliona puta. Iz kompanije ovakve rezultate tumače popularnošću Switch konzole, a zbog njene lake… »

Beograd dobija svoju kriptovalutu

PC Press 14.06.2018
Da li znate da se u Beogradu razvija nova kriptovaluta po imenu SAFEX? Iza ove priče stoji kompanija Balkaneum, koju je pokrenuo softverski inženjer i tržišni analitičar, Daniel Dabek, koji je rešio svoj biznis da smesti upravo u prestonici Srbije… »

Bezbedniji Chrome uz bezbednije dodatke

PC Press 14.06.2018
Ako želite da instalirate Chrome dodatke, to jest ekstenzije, Google-ova Chrome veb prodavnica će uskoro biti jedino mesto za njihovo preuzimanje, objavila je kompanija na svom blogu. Naime, zabraniće instaliranje dodataka u pretraživač Chrome iz… »

Norman prvi svetski AI psihopata

PC Press 14.06.2018
Ne, nije reč o novom horor filmu – reč je o Normanu, prvoj veštačkoj inteligenciji (AI) koja pokazuje znakove psihopatskog ponašanja, objavili su američki naučnici, u studiji koja bi trebalo da pokaže potencijalne opasnosti od AI-ja. Norman… »

Google Home sada može da izvršava do tri komande istovremeno

PC Press 14.06.2018
Google je ovu opciju najavio još tokom događaja I/O 2018, ali nova Multiple Actions funkcija tek sada pristiže na Google Home uređaje širom Sjedinjenih Američkih Država. Tako će korisnici sada moći da izdaju do tri komande, te, na primer, dobiju… »

Cortana omogućava hakerima da pristupe Win10 računarima

PC Press 14.06.2018
Microsoft je objavio sigurnosno ažuriranje za Windows 10, a kako bi hakere sprečio da ulaze na korisničke računare uz pomoć Cortana-e. Naime, digitalni asistent kompanije Microsoft ugrađen je u svaku verziju Windows-a 10, a McAfee sigurnosni… »

AMD za još bolji Ryzen

PC Press 14.06.2018
Prva generacija Ryzen procesora donela je značajnu vrednost za uloženi novac, a AMD dobro zna da se tempo ne sme ispuštati. Već je stigla druga generacija, pa smo isprobali AMD Ryzen 5 2600X. Druga generacija Ryzen procesora donosi niz unapređenja… »