Izvor: Radio sto plus arhiva vesti 14.06.2018

Za ranjavanje policajca 10 godina zatvora

Radio sto plus 14.06.2018
Viši sud u Novom Pazaru prvostepenom presudom osudio je Dženana K. (35) na 10 godina zatvora zbog ranjavanja policajca na dužnosti Dragana Čekanovića (31), nezvanično saznaje radio Sto plus. Dženan K. je proglašen krivim za izvršenje krivičnog… »

Arifoviću maksimalne ocene na konkursu za Tužilaštvo za ratne zločine

Radio sto plus 14.06.2018
Zamenik Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru Edis Arifović nalazi se među sedam kandidata sa maksimalnim ocenama na konkursu Državnog veća tužilaca (DVT) za izbor dva zamenika u Tužilaštvu za ratne zločine, saznaje radio Sto plus. Osim njega… »

Predsednik BNV: Želim vam srećnu sadašnjost i sigurnu budućnost

Radio sto plus 14.06.2018
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin uputio je povodom nastupajućeg ramazanskog bajrama čestitku Bošnjacima u Sandžaku, dijaspori i svim vernicima koji slave blagdan. “Želim vam sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost uz… »

Zvaničnici Novog Pazara čestitali Bajram

Radio sto plus 14.06.2018
Povodom predstojećeg Bajrama, gradonačelnik i predsednica Skupštine Novog Pazara, Nihat Biševac i Ifeta Radončić, uputili su građanima islamske vere najsrdačnije čestitke. „Neka nas radost Bajrama oplemeni i upotpuni veru, ojača jedinstvo i… »

Novi Pazar dobija još jedan spomenik kulture

Radio sto plus 14.06.2018
Republički zavod za zaštitu spomenika kulture predložio je da se manastir Svete Varvare u Lukocrevu, kod Novog Pazara, proglasi za spomenik kulture, saznaje radio Sto plus. Ostaci tog manastira se nalaze na katastarskim parcelama 286 i 287 katastarske… »

Dudić: Ramazan nas učvrstio u činjenju dobra

Radio sto plus 14.06.2018
Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić čestitao je danas vernicima predstojeći Bajram i podsetio ih da je mesec Ramazan bio tu da ih stimuliše, ojača srca i iman, te da ih učvrsti u nastavljanju činjenja dobra. On je u… »

Bajram čestitale i partije

Radio sto plus 14.06.2018
Čestitke povodom Ramazanskog bajrama islamskim vernicima uputili su i predstavnici političkih partija. Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka poželela je da predstojeći Bajram “donese sreću, blagostanje i mir među ljudima, da jedni drugima… »

OEBS duboko zabrinut zbog nestanka novinara u Beloj Crkvi

Radio sto plus 14.06.2018
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir danas je izrazio zabrinutost zbog sinoćnog nestanka novinara iz Bele Crkve, Stefana Cvetkovića. OEBS u saopštenju iz Beča navodi da je, "po policiji koja je već započela istragu, Cvetkovićev… »

Predsednici udruženja: Hitno utvrditi šta se dogodilo sa novinarom Cvetkovićem

Radio sto plus 14.06.2018
Nestanak novinara Stefana Cvetkovića je više nego zabrinjavajući i očekujemo da policija hitno utvrdi šta se zaista dogodilo, rekli su agenciji Beta predsednici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić i Nezavisnog društva… »

Rusija ubedljiva protiv Saudijske Arabije na početku SP

Radio sto plus 14.06.2018
Fudbalska reprezentacija Rusije pobedila je danas u Moskvi Saudijsku Arabiju sa 5:0, u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu. Na stadionu Lužnjiki Rusija je povela u 12. minutu golom Jurija Gazinskog, a prednost je udvostručio Denis Čerišev u 43… »