Izvor: Sandžak press arhiva vesti 14.06.2018

Kačar osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja policajca u centru Novog Pazara

Sandžak press 14.06.2018
Viši sud u Novom Pazaru osudio je Dženana Kačara (35) na deset godina zatvora zbog toga što je početkom septembra prošle godine pucao i teško ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića (31), saznaje “Blic”. Suđenje je počelo krajem… »

Predsjednik BNV: Želim vam srećnu sadašnjost i sigurnu budućnost

Sandžak press 14.06.2018
Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. U čestitki se kaže: “Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama upućujem iskrene čestitke Bošnjacima u Sandžaku, dijaspori… »

Zvaničnici Novog Pazara čestitali Bajram

Sandžak press 14.06.2018
Povodom predstojećeg Bajrama, gradonačelnik i predsednica Skupštine Novog Pazara, Nihat Biševac i Ifeta Radončić, uputili su građanima islamske vere najsrdačnije čestitke. „Neka nas radost Bajrama oplemeni i upotpuni veru, ojača jedinstvo i… »

Snažno nevrijeme pogodilo Priboj i Prijepolje

Sandžak press 14.06.2018
Snažno nevreme u sredu oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je opštinu Priboj. Grad jakog tenziteta i veličine lešnika padao je u Starom i Novom delu grada Priboja. Nevreme je nanelo štetu na poljoprivrednim usevima u naseljima… »

U Novom Pazaru za parking od 30 dinara naplaćuju kaznu od 30.000 dinara

Sandžak press 14.06.2018
Parking servis novi Pazar ima I, II, i extra Zonu Parking je po ceni od 30, 40 i 50 dinara i može se platiti SMS porukom ili ovlašćenom licu na parkingu. Ukoliko se ne plati parking (30, 40 ili 50 dinara) a automobil bude duže od 15 minuta na parking… »

Muftija Kujević: Bajram je dan nagrade i radosti, zato, neka se vjernici raduju

Sandžak press 14.06.2018
Pohadjali smo ramazansku medresu cijeli mjesec. Učili smo kako biti poslušan Allahu i Njegovom poslaniku. Lijepo je bilo vidjeti čista i čestita srca kako se utrkuju ko će više i ljepše da učini dobrih djela. Post, obavezni namazi, duha namaz… »

Bajramska čestitka dr. Zukorlića: Predanost Bogu uspravlja dostojanstvo ličnosti

Sandžak press 14.06.2018
Punih mjesec dana posta ustezanjem od jela, pića i drugih tjelesnih užitaka od zore do zalaska sunca pripadnici islama krunišu Ramazanskim bajramom. U punom osjećaju dominacije nad svojom biološkom prirodom, sa iznova izbrušenim karakterom u punom… »

Predsjednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević čestitao Bajram

Sandžak press 14.06.2018
Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević uputio je bajramsku čestitku pripadnicima islamske veroispovesti. – Čestitam nastupajući praznik građanima islamske veroispovesti u nadi da će doneti mir… »

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama čestitao Ramazanski bajram

Sandžak press 14.06.2018
Direktor Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr Mileta Radojević čestitao je velikodostojnicima, vjerskim službenicima i Islamskoj zajednici Ramazanski bajram. U čestitki se kaže: „Želim da radost velikog praznika bude nepresušno… »

Gojković čestitala muslimanima Ramazanski Bajram

Sandžak press 14.06.2018
Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita svim građanima Srbije muslimanske vere Ramazanski Bajram. “U ime Narodne skupštine i svoje ime upućujem iskrene čestitke građanima Srbije muslimanske vere, povodom… »