Izvor: SEEbiz arhiva vesti 14.06.2018

Nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

SEEbiz 14.06.2018
BELA CRKVA - Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao, potvrdilo je Beti nekoliko izvora iz Bele Crkve. Pronađen je njegov automobil, kojem je motor radio. Očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored… »

Hapšenja zbog lažnih vesti o kvalitetu vode u Beogradu

SEEbiz 14.06.2018
BEOGRAD - Policija je, po nalogu Višeg tužilaštva, uhapsila F. J. (42) i B. C. (39) zbog sumnje da su izazivali paniku i nered, odnosno zbog sumnje da su širili lažne informacije o kvalitetu vode za piće u Beogradu. Sumnja se da su F. J. i B. C. na… »

Euro ojačao uoči poruka sa sjednice Europske središnje banke

SEEbiz 14.06.2018
LONDON - Tečaj eura u četvrtak je ojačao na međunarodnim tržištima ponovno iznad 1,18 dolara jer tržišta naveliko očekuju da će Europska središnja banka (ECB) signalizirati završetak izdašnog programa kupnji obveznica. Eurom se jutros u… »

Rusija predlaže ukidanje UN-ovih sankcija Sjevernoj Koreji

SEEbiz 14.06.2018
NEW YORK - Rusija je pozvala UN-ovo Vijeće sigurnosti da razmisli o postupnom ukidanju gospodarskih sankcija Sjevernoj Koreji nakon potpisivanja ugovora sa Sjedinjenim Državama o denuklearizaciji zemlje. UN je lani odobrio tri paketa oštrih sankcija… »

Istraživanje: Pada interes za Facebook, raste za WhatsApp

SEEbiz 14.06.2018
NEW YOERK - Mnogi ljudi prebacuju se s Facebooka na zatvorene forume poput WhatsAppa kako bi raspravljali o dnevnim vijestima, zbog brige o privatnosti, lažnim vijestima i toksičnim raspravama, pokazala je anketa Reutersova Instituta za istraživanje… »

Sberbank: Poletaev će se usredotočiti na nagodbu u Agrokoru

SEEbiz 14.06.2018
MOSKVA - Nadzorni odbor Sberbanka donio je odluku o promjenama u Upravi Banke. "Prvi zamjenik Predsjednika Uprave Maxim Poletaev prestaje obavljati svoju trenutnu funkciju temeljem osobnog zahtjeva i želje za promjenom u svojim dužnostima i… »

Kad prodao udjel, Hisense drži 60% dionica Gorenja

SEEbiz 14.06.2018
LJUBLJANA - Kineska kompanija Hisense, koja je početkom svibnja iskazala interes za preuzimanje svih dionica slovenskog proizvođača kućanskih aparata Gorenje, već kontrolira 60 posto tog koncerna iz Velenja, nakon što joj je dionice odlučio prodati… »

Europska komisija odobrila plan ulaganja u Istarski ipsilon od 165 milijuna eura

SEEbiz 14.06.2018
BRUXELLES - Europska komisija je u četvrtak odobrila plan ulaganja u proširenje Istarskog ipsilona, čime je otvoren put za tu investiciju u iznosu od 165 milijuna eura. Europska komisija je u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, odobrila plan… »

Cengiz Holding zainteresovan za RTB Bor

SEEbiz 14.06.2018
BEOGRAD - Rudarsko-topioničarski kompleks Bor privukao je pažnju ruskih i kineskih investitora, a prvi put je zainteresovana i jedna turska kompanija - Cengiz Holding, koja je u vlasništvu Mehmeta Čengiza, biznismena i dobrog prijatelja turskog… »

Slovensko tržište rada: Neizvjesno što će biti s prijelaznim razdobljem za hrvatske radnike

SEEbiz 14.06.2018
LJUBLJANA - Zbog parlamentarnog zastoja i političkog stanja nakon nedavnih izbora u Sloveniji moglo bi se dogoditi da prijedlog zakona o produženju prijelaznog razdoblja u kojemu se hrvatski državljani u toj članici Europske unije ne mogu slobodno… »