Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 14.06.2018

Region bruji o "diplomatskom skandalu bez presedana" - a šta kažu Borisov i Ivanov?

Vesti online 14.06.2018
Odluka bugarskog premijera Bojka Borisova da odbije susret sa predsednikom Makedonije Ðorđem Ivanovim zato što se on protivi dogovora Atine i Skoplja o novom imenu te bivše jugoslovenske republike u delu makedonske javnosti je doživljen kao… »

Albanci u Crnoj Gori hoće da prave veliku Albaniju

Vesti online 14.06.2018
Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocenjuje da svi albanski političari u Crnoj Gori podržavaju stvaranje "prirodne Albanije", po principu "Svi Albanci u jednoj državi". - Albanija je strateški partner SAD poslednjih 30 godina… »

Vlada Makedonije objavila sporazum o imenu sa Grčkom

Vesti online 14.06.2018
Makedonska vlada je na današnjoj sednici razmotrila i jednoglasno usvojila izveštaj o rešenju za spor zbog imena između Skoplja i Atine i o strateškom partnerstvu između dve strane, nakon čega je donela odluku da sporazum objavi. Sporazum je… »

Mostar: Utopila se tromesečna beba

Vesti online 14.06.2018
Tromesečna beba utopila se jutros u Mostaru. Kako prenosi Klix, beba se utopila u bunaru, dok je njena 31-godišnja majka spasena. Do tragedije je došlo u naselju Potoci, potvrdila je dežurna tužiteljka Hercegovačko-neretvanskog kantona Mirjana… »

Hrvati sutra blokiraju saobraćaj zbog cene goriva

Vesti online 14.06.2018
Organizatori protestne akcije "#ugasimotor" pozvali su danas sa zagrebačkog Markovog trga građane da se u što većem broju odazovu sutrašnjoj akciji blokiranja saobraćaja širom Hrvatske s ciljem da nateraju vlast da smanji namete na cenu goriva… »

Skoplje najverovatnije u junu dobija datum za pregovore

Vesti online 14.06.2018
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izrazio je uverenje da će Savet EU već ovog meseca dati Makedoniji datum za početak pregovora o pristupanju. - Ne mogu ništa da garantujem 100 odsto. Ja sam uvek veoma pažljiv kada treba… »

Češki reditelj snima film o srpskom stradanju u Srebrenici

Vesti online 14.06.2018
Filmski reditelj iz Češke Vaclav Dvoržak sa saradnicima počeo je da snima materijal za dokumentarni film o srpskom stradanju u Srebrenici u proteklom Otadžbinskom ratu. Dvoržak je izjavio za Srnu da je pre osam godina počeo da radi na snimanju… »

Mektić: Nema povećanja broja migranata u BiH

Vesti online 14.06.2018
Od 6.513 migranata, koliko je do sada ušlo u BiH, njih 5.887 iskazalo je želju za dobijanjem azila, zvanični zahtev je podnelo 611 osoba, ali do sada nijedan nije odobren. Te podatke je izneo ministar bezbednosti Dragan Mektić, istakavši da u BiH, za… »

Gruevski: "Severnu Makedoniju" sam odbio 2009. godine

Vesti online 14.06.2018
Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski oštro je kritikovao dogovor Skoplja i Atine oko budućeg imena Makedonije, tvrdeći da je naziv "Severna Makedonija" odbio još 2009. godine. - Javno odbačeno 2009. - danas prihvaćeno, ali u daleko lošijoj… »

Dimitrov: Potpisivanje sporazuma o imenu narednih dana

Vesti online 14.06.2018
Ceremonija potpisivanja sporazuma između Atine i Skoplja o novom nazivu Republika Severna Makedonija biće održana u narednih nekoliko dana, rekao je ministar inostranih poslova Makedonije Nikola Dimitrov. Vlada u Skoplju trebalo bi da usvoji nacrt… »