Izvor: Vesti online/Ekonomija arhiva vesti 14.06.2018

Dinar nastavlja da miruje

Vesti online 14.06.2018
Dinar se danas zadržao biti na približno istom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,1668 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou… »

"Biće veći minimalac u Srbiji"

Vesti online 14.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do kraja godine biti povećana minimalna cena rada u Srbiji. Vučić je posle otvaranja fabrike Kromberg i Šubert u Kruševcu najavio da će biti povećana minimalna cena rada, ali nije naveo kada i… »

Hladan tuš iz EU - evro nokautiran

Vesti online 14.06.2018
Evropska centralna banka saopštila je da će do kraja godine ugasiti podsticajni program otkupa obveznica. Momentalno je usledio oštar pad evra. Kupovina obveznica će od oktobra biti smanjena na 15 milijardi evra mesečno sa aktuelnih 30 milijardi… »

Velika vest: Kinezi za Srbiju spremili milijardu evra

Vesti online 14.06.2018
Investicioni fond Sino-C hina Investment Group iz Šangaja zainteresovan je za finansiranje projekata u Srbiji posredstvom Šangajske berze. Ovaj fond je spreman da u prvoj fazi obezbedi oko milijardu evra, izjavio je predsednik kompanije Sino-RS đin… »

Besplatna edukacija za privrednike

Vesti online 14.06.2018
METRO Srbija i Privredna komora Srbije potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine. - Kroz program… »

Prezentacija nove platforme PKS za elektronsku trgovinu

Vesti online 14.06.2018
Privredna komora Srbije organizuje prezentaciju nove usluge za privrednike - platformu za online trgovinu. Osnovu platforme čini "Klik 3 mreža" – nova berza proizvoda i usluga koja omogućava jednostavnu, preciznu i sigurnu online trgovinu… »