Politika arhiva vesti 14.06.2018

Dodatni novac Zapadnom Balkanu iz fondova EU

N1 Info 14.06.2018
Zapadni Balkan dobiće dodatni novac iz fondova Evropske unije, i to povećanje iznosiće 30 odsto, najavio je komesar za pregovore o proširenju Johanes Han. Izvor: Tanjug Kaže da će Brisel povećati bužet za pretpristupnu pomoć - sa 12 i po na 14 i… »

"Vučić se bori za Kosovo"

Vesti online 14.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ulaže više od 80 odsto svog vremena u nalaženje kompromisa za KiM, izjavila premijerka Ana Brnabić. - Za kompromis je potrebno najmanje dvoje, međutim sada je to više činilaca. Ljudi u Prištini su rekli da… »

Brnabić: Očekujem da EU i SAD utiču na Prišštinu da primeni Briselski sporazum

Blic 14.06.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija pokazala konstruktivnost i da je uvek spremna na razgovore, a da od EU i drugih zemalja, kao što je SAD, očekuje da utiču na Prištinu da pokaže ozbiljnost, primeni Briselski sporazum i… »

Komandant Kfora: Za formiranje vojske Kosova biće potrebno 10 godina

Blic 14.06.2018
Potrebno je mnogo toga da se uradi da se kosovske bezbednosne snage transformišu u vojsku, izjavio je komandant Kfora, italijanski general Saltavore Kuoči, navodeći da, kakav god taj dugotrajni proces bude bio, mora biti prihvatljiv za sve strane… »

Fabrici: Vladavina prava ključna za EU integracije

RTS 14.06.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je Srbija na polju vladavine prava učinila dosta, a šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici istakao je da je sastanak ambasadora zemalja članica EU sa premijerkom i ministarkom za evropske integracije Jadrankom… »

Tači: Slučaj Marka Đurića bio nepotreban

B92 14.06.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u intervjuu bečkom dnevniku “Prese”, da je “slučaj” Marka Đurića bio nepotreban i da se tako nešto ne sme ponoviti. Tači je dodao i da se sa predsednikom Srbije saglasio da je sporazum Beograda i… »

Dačić: Srbija nastavlja da ulaže napore za trajno rešenje; Utopija je razmišljati o promeni formata dijaloga

Večernje novosti 14.06.2018
Dačić i Maršik su ukazali da su bilateralni odnosi Srbije i Austrije dobri i da ih karakteriše razvijena saradnja u svim segmentima. Srbija je spremna da nastavi da ulaže napore na planu pronalaženja trajnog rešenja koje će biti u interesu… »

Priština ima podršku za članstvo u Interpolu

Vesti online 14.06.2018
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da je prijem Prištine u Interpol uvršten u dnevni red Skupštine Interpola. On je to napisao na svom Fejsbuku i dodao da je podrsdska dobijena većinom glasova na sastanku Izvršnog odbora… »

Vlada o ratnim memorijalima i sezonskom angažovanju radnika

Politika 14.06.2018
Vlada Srbije usvojila je na sednici više predloga zakona, među kojima su predlozi zakona o ratnim memorijalima, kao i o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima. Propisi koji regulišu oblast ratnih… »

Ombudsman pozvao stare da prijave eventualno nasilje

RTV 14.06.2018
BEOGRAD - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijim osobama koji se obeležava sutra, 15. juna Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je starije sugrađane da prijave svaki vid diskriminacije i nasilja prema njima, ističući da oni… »