Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 17.06.2018

DS odlučila da učestvuje u formiranju opozicionog saveza

Novi magazin 17.06.2018
Demokratska stranka (DS) danas je na sednici Glavnog odbora odlučila da učestvuje u formiranju opozicionog saveza, objavila je danas potpredsednica te stranke Aleksandra Jerkov. "DS donela odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji… »

Ljajić: Traži se izlaz u slučaju Meha Omerovića

Novi magazin 17.06.2018
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je povodom slučaja poslanika te stranke u Skupštini Srbije Meha Omerovića koji se posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu pozvao na diplomatski imunitet, da se u SDPS otvoreno razgovara… »

Vulin u Busijama: Srbija će nastaviti da se bori za prava prognanih iz Hrvatske

Novi magazin 17.06.2018
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u naselju Busije, kod Beograda, da će država uvek voditi računa da se prava proteranih Srba iz Hrvatske poštuju i boriti se da im bude vraćeno ono što je oteto, i da "protok vremena u tome… »

Psiholozi savetuju da osmaci danas prekinu da uče

Novi magazin 17.06.2018
Školski psiholog Marina Nadejin izjavila je da osnovci pred kojima je polaganje male mature danas treba da prekinu sa učenjem i da se dobro odmore. Test iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, u okviru male mature, polagaće se sutra. Nadejin je… »

Lutovac: DS će biti jedan od osnivača Saveza za Srbiju

Novi magazin 17.06.2018
Novi predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da će DS biti jedan od osnivača i članova Saveza za Srbiju, u kojem bi trebalo da budu svi koji žele normalizaciju odnosa u Srbiji. "U savezu bi trebalo da budu sve stranke, udruženja… »

Na Savetu Univerziteta u Kragujevcu sutra treći put o smenjivanju rektora Arsenijevića

Novi magazin 17.06.2018
Savet Univerziteta u Kragujevcu sutra će raspravljati o rešenju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića o smenjivanju rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojše Arsenijevića. Savet je prošle nedelje uputio poziv… »