Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 17.06.2018

Nabuko je propao, na redu je TANAP: Američka bitka za evropske gasne koridore

Sputnik 17.06.2018
Priča o gasu iz Azerbejdžana, koji bi preko gasovoda TANAP trebalo da dobije i Crna Gora, dio je angloameričkog koncepta ekonomski neopravdanog pokrivanja energetskih deficita u Evropi. Gasno nalazište Šah Deniz u Azerbejdžanu ima proizvodnju od… »

Pukotina u odnosima SAD i Evrope: Da li mere EU ciljaju na Trampove republikance

Sputnik 17.06.2018
Mere kojima je Evropska unija odgovorila na američke protekcionističke tarife imaju svoju političku pozadinu. EU je njima pokazala i Donaldu Trampu i republikanskoj eliti u SAD da na takav način u izvesnoj meri može da utiče na izbore koji su za… »

Migovi spremni: Jasna poruka svima koji bi da napadnu Srbiju

Sputnik 17.06.2018
Svih 14 „migova 29“, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo, najavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. „Trenutno imamo četiri MiG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još šest… »

Severnomakedonsko devojče

Sputnik 17.06.2018
Sporazumom Cipras-Zaev i dogovorenim imenom „Republika Severna Makedonija“ samo se potvrđuje već izneta ocena: rešenja na kojima insistiraju SAD i EU relaksiraju međudržavne odnose, ali povećavaju unutrašnji konfliktni potencijal. Stvari su… »

I poligraf pokazao nelogičnosti: Ko je pomagao novinaru

Sputnik 17.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je novinar Stefan Cvetković završio davanje izjave policiji, izveštaj je dostavljen tužiocu i sada je tužilaštvo na potezu, a Cvetković će se tokom dana vratiti kući, živ i zdrav… »

Šta bi Srbiji doneo „novi Ahtisari“

Sputnik 17.06.2018
Ako se uđe u novi format pregovora s novom ekipom ljudi, nije nemoguće da se pitanje statusa Kosova nađe na pregovaračkom stolu. Iskustvo govori da su specijalni pregovarači Srbiji nametali rešenja koja nisu bila pravedna. Ministar spoljnih poslova… »