Izvor: Auto blog arhiva vesti 26.06.2018

General Motors investira u razvoj novih dizel agregata

Auto blog 26.06.2018
Iako je popularnost dizel motora iz dana u dan sve manja i mnogi proizvođači izbacuju ove agregate iz svoje ponude, neki nastavljaju da razvijaju savremene varijante. Dok to nije potpuno iznenađenje za Evropljane, jeste pomalo neočekivano kada takva… »

Istorijski prelom - žena u Saudijskoj Arabiji vozila F1 bolid

Auto blog 26.06.2018
Konačno i žene u Saudijskoj Arabiji mogu da voze automobil. Ovu promenu zakona u F1 bolidu je proslavila i saudijska lepotica, takmičarski vozač Aseel Al-Hamad. Za volan bolida Lotus Renault iz 2012. godine sela je saudijka automobilistkinja Aseel… »

Predsednik Tramp kritikuje Harley-Davidson

Auto blog 26.06.2018
Kako prenosi Tanjug, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kritikovao je američkog proizvođača "Harli Dejvidson" koji je najavio da će zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište iz… »

Ducati najbrži na Pikes Peaku

Auto blog 26.06.2018
U kategoriji motora na legendarnoj etapi slavio je slavni italijanski proizvođač Legendarni vozač Ducatija Carlin Dunne najbrže je odradio etapu na Pikes Peaku. Mitsku „trku u oblacima“ odvezao je za 9:59:102 minuta. Ovo je za Dunnea četvrta… »

Da li se sećate Škode Octavije sa 700.000 km? Ovako sada izgleda…

Auto blog 26.06.2018
Nakon što su gotovo svi svetski mediji objavili priču o Škodi Octaviji 1.9 TDI koja je s lakoćom okrenula skoro 700.000 kilometara i dokazala vrhunsko stanje, sada je dobila zasluženi tretman podmlađivanja. Konkretna Škoda Octavia je imala motor… »

Land Rover za novi Ginisov rekord: Najduža kolona off-road vozila ikada

Auto blog 26.06.2018
U Nemačkoj je nedavno postavljen novi Ginisov rekord u dužini kolone off-road vozila, koju je činilo preko 600 legendarnih britanskih terenaca! Da li ste čuli za mesto Bad Kisingen u centralnoj Nemačkoj? Niste… Pa, verovatno do sada i nije bilo… »

Investicije u proizvodnju automobila u Velikoj Britaniji doživele sunovrat

Auto blog 26.06.2018
Kako prenosi Tanjug, najveće britansko udruženje proizvođača i trgovaca automobilima tvrdi da su investicije u proizvodnju automobila u Britaniji prepolovljene prošle godine. Investicije su doživele sunovrat usled zabrinutosti zbog predstojećeg… »

Novi Opel Combo: Prostrani transporter sa kompaktnim dimenzijama tovarnog prostora i vrhunskim tehnologijama

Auto blog 26.06.2018
• Najbolji ikada: Peta generacija Opel Comba je razvijena da ponudi vodeću efikasnost • Šampion utovara: Prvoklasna zapremina do 4,4m3 i do 1000 kg nosivosti • Odličan za velika opterećenja: Kargo prostor prima dve Euro palete • Ekstra… »

Audi odlaže premijeru električnog SUV modela E-Tron

Auto blog 26.06.2018
Na dugo očekivani i dugo najavljivani električni Audijev SUV model E-Tron moraćemo još da čekamo. Iako je prvobitno bilo najavljeno da će E-Tron biti predstavljen 30. avgusta na događaju Audi Summit u Briselu (gde će se inače i proizvoditi), sve… »

Novi Audi A7 u slalomu kao pravi profesionalac

Auto blog 26.06.2018
Uprkos tome što je dugačak gotovo pet metara i težak nešto ispod dve tone, najnoviji 2019 Audi A7 Sportback predstavlja iznenađujuće agilan porodični automobil. Ukoliko ne verujete, slobodno pogledajte snimak na kome je ovekovečena široka paleta… »