Izvor: BK TV/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Makedonski predsednik zvanično odbio da potpiše sporazum o novom imenu

BK TV 26.06.2018
Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov zvanično je odbio je da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju konačnog sporazuma, koji su potpisali predstavnici Atine i Skoplja o novom imenu, jer, kako je naveo, taj sporazum nema ustavni osnov i nije… »

Sramota! Mesić i Gotovina skandaloznim potezom stali uz Albance

BK TV 26.06.2018
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina pridružili su se provokacijama sklapanjem ruku u simbol "albanskog orla". Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske reprezentacije Granitu Džaki i Džerdanu… »

Posle duge rasprave "zeleno svetlo" za Albaniju i Makedoniju, al uz uslove

BK TV 26.06.2018
U zaključcima Saveta navodi se da će Skoplje i Tirana moći da otvore pristupne pregovore u junu 2019. godine ukoliko ispune određene uslove. Savet EU je posle duge rasprave postigao jedinstvo u vezi s napretkom Makedonije i Albanije na putu… »

Otvorio račun: Edi Rama skuplja pare za kaznu Šaćirija i Džake

BK TV 26.06.2018
U akciji nazvanoj "Ne plaši se orla", albanski premijer Edi Rama je pozvao Albance da pomognu da se plati, kako je naglasio, besmislena kazna. Naime, Rama je otvorio račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac kako bi se… »

Teška saobraćajka u regionu: Teretno vozilo udarilo u ogradu mosta, ima mrtvih

BK TV 26.06.2018
Dve osove su stradale, dok je 17 povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Radoviš-Štip, u blizini rudnika Bučim u Makedoniji. Kako je prenela makedonska agencija MIA, u udesu su poginula dva migranta. Nesreća… »