Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Spomenik Mehmeda i Makarija Sokolovića stigao u Andrićgrad

Blic 26.06.2018
Spomenik Mehmed-paši i Svetom Makariju Sokoloviću, koji će na Vidovdan biti svečano otkriven, dopremljen je danas u Andrićgrad. Od 28. juna, u prijateljskom zagrljaju, Mehmed-paša i Sveti Makarije stajaće na ulazu u Andrićgrad. Spomenik je delo… »

Cvijanović: Poslodavci moraju da povećaju plate, cilj je da minimalna zarada uskoro bude 500 KM

Blic 26.06.2018
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će, nakon najavljenog povećanja, najniža plata u javnom sektoru u Srpskoj biti 450 KM, te da je cilj Vlade da minimalna zarada uskoro bude 500 KM. Nakon sastanka sa predstavnicima… »

Saznajemo: Ruski ambasador otkazao posetu Srebrenici

Blic 26.06.2018
Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov otkazao je za sutra najavljenu posjetu opštini Srebrenica, rekao je za Srpskainfo načelnik te opštine Mladen Grujičić. Ambasador je imao plan da razgovara sa Grujičićem, njegovim zamenikom Nerminom Alivukovićem… »

Prepucavanja u zdravstvu srpske: Strukovni sindikat: Doktore ucenjuju; Granulić: To je glupost

Blic 26.06.2018
Nisam toliko moćan čovek da mogu naterati bilo kojeg lekara da izađe iz sindikata, kaže predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić, odgovarajući tako na optužbu da zajedno sa resornim ministrom i direktorima bolnica… »

Bahata vožnja se nastavlja: Brzinu nisu smanjili ni zbog drakonskih kazni

Blic 25.06.2018
Stroge kazne za brzu vožnju, nevezanje pojasa ili korištenje telefona u vožnji za godinu dana nisu baš uspele da „primire“ vozače u RS. Po zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, policija u Srpskoj je za godinu dana primene izmena… »