Izvor: Blic/Beograd arhiva vesti 26.06.2018

Sednica Skupštine grada: Određena tarifa za prinudne upravnike, opozicija kritikovala projekte za metro i deponiju

Blic 26.06.2018
Odbornici Skupštine grada Beograda danas su usvojili odluku o tome koliko će stanari, koji nisu izabrali upravnika zgrada, ubuduće plaćati profesionalne upravnike koje postavi lokalna samouprava, kao i jos 40 tačaka dnevnog reda. - Shodno kriterijumu… »

Mirna noć u Beogradu, bez saobraćajnih nezgoda

Blic 26.06.2018
Noć u Beogradu protekla je mirno, bez saobraćajnih nezgoda, a hronični bolesnici su se za pomoć javljali u umerenom broju, rekao je Tanjugu saradnik Hitne pomoći za komunikaciju Mirko Lutovac. Prema njegovim rečima, Hitna pomoć je noćas imala… »

Udes kod Hrama: Skuter izgoreo posle sudara sa automobilom, vozač povređen

Blic 26.06.2018
U saobraćajnoj nezgodi danas oko 16.30 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Tiršove, nedaleko od Hrama Svetog Save, lakše je povređen vozač skutera, a njegov dvotočkaš potpuno je izgoreo, saznaje "Blic". - Došlo je do sudara putničkog vozila i… »

Šesti kup matematičke gimnazije: Narednih dana nadmeću se takmičari iz 12 zemalja

Blic 26.06.2018
Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić svečano je danas otvorio Šesti kup Matemačke gimnazije - međunarodno takmičenje iz matematike, informatike i fizike koje je u našoj prestonici okupilo najbolje predstavnike iz 12 evropskih zemalja. Šesti… »

Organska hrana na fotografijama: Neobična izložba posle radionica u Poljoprivrednoj školi

Blic 26.06.2018
U dvorištu Poljoprivredne škole sa domom učenika PK "Beograd" otvorena je neobična izložba fotografija na recikliranom papiru na kojima je zabeležen proces organske proizvodnje. Izložbom je završen šestomesečni projekat usmeren ka tome da se… »

Kratak zastoj zbog nezgode u Karađorđevoj ulici

Blic 26.06.2018
Manja saobraćajna nezgoda dogodila se danas nešto posle 15 sati u Karađorđevoj ulici zbog čega je saobraćaj privremeno bio obustavljen. Kako je objavljeno na društvenim mrežama tramvaj na liniji broj 11 je stajao jer je tramvaj zakačio autobus… »

Nagrade za najbolje đake sa Novog Beograda

Blic 26.06.2018
Opština Novi Beograd je tradicionalno i ove godine, prigodnim poklonima nagradila učenike novobeogradskih osnovnih i srednjih škola koji nose titulu vukovca, sportiste ili đaka generacije. Klasike domaće književnosti dobilo je 370 učenika osnovnih… »

(Video) Monasi prevaranti "drže" centar Beograda: Pašćete na njihov širok osmeh i molećiv pogled, ali ako ih naljutite...

Blic 26.06.2018
Izgledaju kao pravi budistički monasi, nose prepoznatljivu narandžastu odeću i već danima špartaju centrom Beograda. Prijatni su, učtivi i nasmejani, ali ima jedna stvar zbog koje se trenutno naljute i besno vam okreću leđa. Otkud oni ovde i koja… »

Od dečačke borbe za život do ponosnog dede: Radio sam nekad za komad slanine, a Dom za decu na Voždovcu od mene je napravio…

Blic 26.06.2018
Da se i iz najveće životne nedaće, nemaštine i ponora može roditi čovek kome je drugo ime plemenitost, a pomaganje napuštenoj deci životna misija, svedoči priča Anastasa Skakoskog. Potresnu životnu priču punu uspona i padova, nekadašnji… »

Očekujte gužve u Višnjičkoj: Radovi će trajati do 9. jula

Blic 26.06.2018
Umesto uobičajenih saobraćajnih čepova, taksisiti javljaju da se u špicevima stvaraju zastoji u oba smera u Višnjičkoj ulici, a tako će, prema rečima nadležnih biti gotovo do sredine jula i to zbog izvođenja radova. Iz JP "Putevi Beograda"… »