Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 26.06.2018

Malinari traže pooštravanje kontrole hladnjača

Blic 26.06.2018
Predstavnici malinara iz Arilja, Ivanjice, Požege i Kosjerića danas su u nastavku pregovora s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovorili da se pooštre kontrole hladnjača zbog neadekvatnog klasiranja maline. Malinari istovremeno ne… »

Posledice sukoba SAD - Kina oštri pad vrednosti akcija na Volstritu

Blic 26.06.2018
Akcije na Volstritu oštro su pale, pri čemu su S&P 500 i Nasdak indeks zabeležili najveći gubitak u više od dva meseca. Veliki pad je posledica jačanja trgovinskih tenzija između SAD-a i ostalih vodećih svetskih ekonomija, prenosi Seebiz Hinu. Dau… »

Piloti sa platom od 123.348 dinara povećavaju prosečnu zaradu od 416 evra

Blic 26.06.2018
Prosečna plata u Srbiji, u aprilu, iznosila je 49.117 dinara, odnosno 416 evra. U odnosu na mart, poslodavci su radnike "uštinuli" realno za jedan odsto. Najplaćenija zanimanja su zaposlenih u vazdušnom saobraćaju. Preduzetnici i njihovi radnici su… »

Jezivo ubistvo: Poznati bloger izboden, a opravdanje ubice je neverovatno

Blic 26.06.2018
Japanskog blogera poznatog pod nadimkom Hageks ubio je u nedelju korisnik interneta s kojim se posvađao onlajn, pošto je održao konferenciju o svađi na internetu i kako je rešiti. Ubistvo Keničira Okamota, zaposlenog u kompaniji u Tokiju… »

Evro danas 118,14 dinara

Blic 26.06.2018
Narodna banka Srbije je ponovo intervenisala kupovinom evra na međubankarskom deviznom tržištu, pa će dinar danas ostati na približno istom nivou kao juče i zvanični srednji kurs će iznositi 118,1409 dinara za evro, objavila je NBS. Centralna… »

Danas konkurs za dodelu bespovratnog novca zadrugama

Blic 26.06.2018
Danas će biti objavljen konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama u Srbiji a ove godine, prema odluci Vlade, na raspolaganju je četiri puta više novca nego prošle godine. Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Milan Krkobabić… »

Banke: traže lične podatake od građana koje ne bi smele, sistemski problem koji će se tek rešavati

Blic 26.06.2018
Ukoliko podižete kredit u banci, oni koji vam ga odobravaju, pretpostavljaju da biste učinili sve da ga dobijete. Zbog toga od vas traže i ono što ne bi smeli. Koliko su daleko u tome spremni da idu? Jedna sugrađanka želela je kredit za stan… »

Bezos: sledeće godine prodaje karte za svemirske turiste, cena "sitnica"

Blic 26.06.2018
Kompanija Blu Oridžn već sada ima funkcionalne rakete Nju Šepard kojima može da ostvaruje suborbitalne letove i vraća celu letelicu na Zemlju, a originalni plan Džefa Bezosa, osnivača i vlasnika ove kompanije, jeste da koristi ovu raketu i za… »

Mađarska je nova slovačka za Srbe: Zarade su 500 do 600 evra, plaćeni su smeštaj i odlazak kući mesečno, a ovo su profili…

Blic 26.06.2018
Naši radnici u Mađarskoj uglavnom rade na radnim mestima za koje nije potrebna kvalifikacija, najviše u auto-industriji. Plate su od 500 do 600 evra mesečno, imaju plaćen smeštaj i jedan odlazak kući mesečno. Veliki broj agencija za zapošljavanje… »

Želite li da naučite kako da trgujete cenom akcija na svetskoj berzi? Evo kako

Blic 26.06.2018
Šta je svetska berza? Svetska berza je faktički umreženo finansijsko tržište na kojem milioni ljudi širom sveta trguju online, putem svojih računara ili mobilnih telefona. Svetska berza je otvorena za trgovanje 24 časa dnevno, 5 dana u nedelji. A… »