Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 26.06.2018

Obradović pita za grob Draže Mihailovića, SNS: Vi ste Ljotićevac

Blic 26.06.2018
Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o amandmanima na Predlog zakona o ratnim memorijalima, a današnju sednicu obeležila je polemika šefa poslanika Dveri Boška Obradovića i šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića o tome gde se nalazi… »

Vučić i Mur o situaciji u regionu i bilateralnim odnosima

Blic 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Predsednik Vučić je izrazio interes… »

Srpska lista: Pronaći počinioce napada na srpskog mladića

Blic 26.06.2018
Srpska lista saopštila je da očekuje da će institucije zadužene za očivanje mira i bezbednosti najhitnije pronaći i kazniti počinioce napada na srpskog mladića u Suvom Dolu u severnoj Kosovskoj Mitrovici i svih prethodnih napada, čime će poslati… »

Ohrabrenje i zabrinutost: Ministri EU danas usvajaju zaključke o Srbiji, ovo su bolne tačke

Blic 26.06.2018
Ministri opštih poslova EU danas će na sastanku u Luksemburgu usvojiti zaključke kojima će pozdraviti postignuti napredak Srbije u pregovorima o pristupanju, ali i podsetiti da tempo pregovora o članstvu sa EU zavisi od napretka u oblasti vladavine… »

Zaharijeva: Veliki korak u procesu pristupanja Srbije EU

Blic 26.06.2018
Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva izjavila je da otvaranje dva nova poglavlja prestavlja veliki korak u procesu pristupanja Srbije EU. - Ne sumnjam da će se proces prošširenja za Srbiju odvijati glatko ukoliko se nastavi… »

Dačić: Rešenje za Kosovo ne može da bude priznanje nezavisnosti

Blic 26.06.2018
Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Dačić smatra… »

Vučić sa francuskim preduzetnicima: Velike mogućnosti za zajedničke projekte

Blic 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članovima delegacije MEDEF - Pokreta francuskih preduzetnika, kojima je poručio da Srbija pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Francuskom, a posebno razvoju ekonomske saradnje. On je istakao da… »

Dijalog sa prištinom: Dačić o Angelini Ajnhorst: Ići će kod jednih i drugih, u Ameriku...

Blic 26.06.2018
Učešće u pregovorima Beograda i Prištine Angeline Ajnhorst iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) nije ništa novo, dolazi kod jednih i drugih, razgovara, ide u Ameriku, učestvuje kao deo tima šefice diplomatije EU Federike Mogerini, izjavio… »

Vučić i Tači u Briselu opet za 14 dana

Blic 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno će se za dve nedelje ponovo sastati u Briselu sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, saznaje "Blic". Ova informacija potvrđena je našem listu i u kabinetu predsednika Vučića. Nastavak dijaloga u tako… »

Šta donosi zakon o rodnoj ravnopravnosti: Zabrana za razgovor o bračnom statusu, raskid ugovora zbog trudnoće i…

Blic 26.06.2018
Ključni cilj zakona o rodnoj ravnopravnosti je da stvori jednake šanse za muškarce i žene u društvu, rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković na javnoj raspravi o nacrtu ovog dokumenta. Ona je rekla da novi zakon vidi kao dodatnu priliku… »