Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 26.06.2018

Šešelj junior pravio haos u Strazburu: Napao hrvatskog premijera, pominjao ustaški nož i logore, a Plenković mu odgovorio…

Blic 26.06.2018
Poslanik SRS Aleksandar Šešelj, sin Vojislava Šešelja napavio je haos na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu kada je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji se obraćao skupštini, optužio da glorifikuje Jasenovac i… »

Nesreća u Austriji: Voz izleteo iz šina, ima povređenih

Blic 26.06.2018
Najmanje dve osobe su danas teže povredjene kada su u blizini grada Sankt Pelten, na severoistoku Austrije, iz šina izletela dva od tri vagona voza u kom se nalazilo 80 ljudi. Nesreća se dogodila nešto posle sedam časova u blizini sela Velerndorf… »

EP: parlamentarci: EU ne same da razočara Zapadni Balkan

Blic 26.06.2018
Jedanaest evropskih parlamentaraca poslalo je otvoreno pismo liderima EU u kome traže da se na samitu EU 28. i 29. juna premijeri i predsednici zemlja članica dogovore o odlučnim koracima u okviru EU politike proširenja. EU mora da ostane pouzdan… »

Vrhovni sud Amerike podržao Trampovu zabranu

Blic 26.06.2018
Vrhovni sud SAD podržao je danas zabranu predsednika Donalda Trampa o ulasku građana nekoliko uglavnom muslimanskih zemalja u SAD. Sud je time odbacio prigovor da zabrana diskriminiše muslimane ili da je predsednik njome prekoračio svoja ovlašćenja… »

"Harli Dejvidson" odlazi iz amerike? Tramp besan: Naporno sam radio za vas

Blic 26.06.2018
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kritikovao je američkog proizvođača "Harli Dejvidson" koji je najavio da će zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište iz SAD u inostranstvo… »

Austrijska vojska na granici sa Slovenijom, Cerar tvrdi: Ovo je provokacija

Blic 26.06.2018
Austrija je danas rasporedila policiju, vojsku i vojne helikoptere na graničnom prelazu Špilfeld, prema Sloveniji, u kojoj su pokazane hitne mere za sprečavanje ilegalne migracije. - Mi smo 2015. godine imali nekontrolisane prelaske granice i to se ne… »

Slučaj star pola veka ponovo je pokrenuo aferu krađa beba u Španiji, a i u ovim zemljama majkama su otimane bebe

Blic 26.06.2018
Lekar (85), optužen za otmicu novorođenčadi od njihove majke pre skoro pola veka, pojaviće se na sudu u Madridu ove nedelje i tako postati prva osoba koja će se suočiti suđenjem u dugogodišnjoj aferi krađe beba u Španiji. Smatra se da je na… »

Jesen u Grčkoj: Kiša lije kao iz kabla, temperature da se smrzneš, a prognoza nikako ne obećava (foto, video)

Blic 26.06.2018
Ako danas krećete na put u Grčku, očekuje vas tmurno i oblačno vreme, a na pojedinim mestima i obilna kiša. Najavljene temperature za neredne dane takođe ne obećavaju lepo vreme i priliku za kupanje. U našoj galeriji pogledajte kakvo je vreme… »

Srušio se mali avion u Detroitu, ima žrtava

Blic 26.06.2018
Dve osobe su poginule kada se u predgrađu Detroita srušio mali avion, koji je prilikom pada udario u drveće i dalekovode. Nesreću je preživela treća osoba iz aviona, 17-godišnji mladić koji je zadobio teške opekotine. On je u kritičnom stanju… »

Nova koalicija: Makron osmislio vojnu snagu Evrope nezavisnu od EU, NATO i SAD

Blic 25.06.2018
Francuska je danas sa još osam država članica EU, uključujući Veliku Britaniju, pokrenula Evropsku inicijativu za intervencije - novu vojnu snagu van okvira Unije, dok Pariz nastoji da London zadrži blizu evropskog sistema odbrane nakon Bregzita… »