Izvor: Danas arhiva vesti 26.06.2018

Zaplenjen heroin na graničnom prelazu Batrovci

Danas 26.06.2018
Policija je na graničnom prelazu Batrovci uhapsila državljane Bugarske I.L.G. (1980) i S.D.S. (1973) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a zaplenjena su dva kilograma heroina. Droga… »

Brnabić zahvalila Velikoj Britaniji na podršci u očuvanju stabilnosti regiona

Danas 26.06.2018
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, kao i napretku Srbije u… »

Skuština Srbije raspravlja o otkrivanju groba Draži Mihailoviću

Danas 26.06.2018
U Skupštini Srbije poslanici su u utorak raspravljali o amandmanima na predlog Zakona o ratnim memorijalima, prilikom čega se povela polemika o tome da li je potrebno podići grob generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, prenosi Radio Slobodna Evropa… »

Petrović: Povećati ulaganje u ekologiju

Danas 26.06.2018
Predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović izjavio je danas da bi investicije u oblast zaštite životne sredine trebalo da se povećaju za 500 miliona evra godišnje, što je 1,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). „Taj iznos je jednak… »

Protest srpske delegacije zbog Plenkovića

Danas 26.06.2018
Predsednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Lilijan Mari Paskije upućen je oštar protest srpske delegacije i zatražen hitan sastanak zbog današnjeg obraćanja premijera Hrvatske Andreja Plenkovića poslanicima PS Saveta Evrope, saopštila je… »

Možemo da pobedimo Brazil

Danas 26.06.2018
Aleksandar Mitrović i Vladimir Stojković uglas najavljuju prolaz u osminu finala Dok Fudbalski savez Srbije čeka kaznu Međunarodne fudbalske federacije za politički motivisane parole naših navijača na meču sa Švajcarskom, predsednik FSS Slaviša… »

Đurić: Među Albancima na KiM postoje nezvanični centri moći i ekstremističke grupe

Danas 26.06.2018
Ranjavanje srpskog mladića, u naselju Suvi Do, kod Kosovske Mitrovice još jednom je potvrdilo da među Albancima na KiM postoje nezvanični centri moći i organizovane ekstremističke grupe, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka… »

Voz iskočio iz šina u Austriji, ima povređenih

Danas 26.06.2018
Putnički voz iskočio je iz šina kod austrijskog grada Sankt Peltena, a lokalni mediji prenose da vlasti strahuju da je veliki broj ljudi povređen. U vozu se nalazilo oko 80 putnika, prenosi N1. Kako navode, dve teže povređene osobe nalaze se i dalje… »

Srbija otvorila dva nova poglavlja – 33 i 13

Danas 25.06.2018
Evropska unija je na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom – poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim odredbama, i 13 o ribarstvu, prenosi N1. Ministarka za evropske integracije… »

Dačić: Prerano pričati o referendumu o Kosovu

Danas 26.06.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je prerano pričati o tome kada bi mogao da bude održan referendum o trajnom rešenju kosovskog problema. „O tome da li će ga uopšte biti i kada će se desiti prerano je razgovarati“,rekao je… »