Izvor: Dnevnik arhiva vesti 26.06.2018

Uhapšeni Bugari, zaplenjeno im dva kilograma heroina

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na graničnom prelazu Batrovci dvoje državljana Bugarske I.L.G. (1980) i S.D.S. (1973) zbog pokušaja krijumčarenja dva kilograma heroina. U saopštenju ministarstva… »

Fiskalni savet: Voda, vazduh, otpad iziskuju najveća ulaganja u ekologiji

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: Srbija opet ima priliku i fiskalni prostor za rešavanje višedecenijskog problema zaštite životne sredine, a najveća ulaganja su neophodna u tri ključne oblasti: otpadne vode i vodosnabdevanje, upravljanje čvrstim otpadom i zaštita vazduha… »

U Grupi C Francuska prva, pobeda Perua za kraj

Dnevnik 26.06.2018
U trećem kolu Svetskog prvenstva u Rusiji u Grupi C reprezentacije Francuske i Danske igrali su nerešeno bez golova 0:0, dok je Peru savladao Australiju sa 2:0 (1:0). Danska je protiv Francuske krenula napadima, imala je priliku u četvrtom minutu ali… »

Rekordna godina za pšenicu, biće i za izvoz

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: Srbija će ove godine sa njiva "skinuti" oko 3,3 miliona tona pšenice, a sudeći prema prvim podacima, ova sezona bi mogla biti rekordna, kaže predsednik Udruženja "Žita Srbije" Vukosav Saković. Saković dodaje da će uz rezerve od prošle… »

Oštar protest srpskih parlamentaraca zbog uvreda Plenkovića

Dnevnik 26.06.2018
STRAZBUR: Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je vređao Srbiju u Evropskom parlamentu Saveta Evrope, kada je na krajnje neprimeren način izneo skandaloznu tvrdnju da je tokom sukoba 90-tih zvanični Beograd bio agresor, a Hrvatska žrtva, a srpska… »

U Prištini osnovan fond za Džaku i Šaćirija

Dnevnik 26.06.2018
Nakon što je FIFA izrekla novčane kazne fudbalerima fudbalske reprezentacije Švajcarske Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju, na Kosovu je formiran fond za isplatu dvadeset hiljada dolara koliko iznosi kazna koja im je izrečena. I ministar trgovine i… »

Đurić: Ranjavanje mladića na Kosovu udar na mirno rešavanja problema

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: Ranjavanje srpskog mladića u naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice još jednom je potvrdilo da među Albancima na KiM postoje nezvanični centri moći i organizovane ekstremističke grupe čiji je cilj miniranje napora da se problemi u… »

Sutra u većem delu Srbije obilne padavine

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: U Srbiji se sutra očekuje veća količina padavina, u istočnim i centralnim predelima između 20 i 30 l/m2 za 24 časa, a na zapadu i jugozapadu oko 40 l/m2 za 24 časa, lokalno i više, upozorio je Republički hidrometeoroloski zavod. Vetar… »

Austrija: Voz sa decom iskočio iz šina, troje odraslih povređeno

Dnevnik 26.06.2018
BEČ: U okolini Sankt Peltena na severoistoku Austrije, jutros je voz, u kojem su bila pretežno deca, iskočio iz šina. Tri odrasla putnika voza Mariacelerbana zadobila su teške povrede, a 27 putnika lakše, prenela je Sonja Kelner iz Crvenog krsta… »

Dačić: Rešenje za KiM ne može da bude priznanje nezavisnosti

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić… »