Izvor: Gde investirati arhiva vesti 26.06.2018

Wall Street: Oštar pad indeksa, brine nastavak trgovinskog rata

Gde investirati 26.06.2018
Na Wall Streetu su juče indeksi oštro pali, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq indeks zabeležili najveći gubitak u više od dva meseca, što je posledica jačanja trgovinskih tenzija između SAD-a i ostalih vodećih svetskih ekonomija. Dow Jones skliznuo… »

NBS intervenisala, srednji kurs 118,1409 dinara za evro

Gde investirati 26.06.2018
Narodna banka Srbije je ponovo intervenisala kupovinom evra na međubankarskom deviznom tržištu, pa je dinar ostao na približno istom nivou kao juče. Zvanični srednji kurs iznosi 118,1409 dinara za evro, objavila je NBS. Centralna banka je kupila 10… »

Novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama u Srbiji

Gde investirati 26.06.2018
Kabinet ministra bez porfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća raspisao je konkurs za realizaciju Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim… »

Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

Gde investirati 26.06.2018
Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije „S.A.B. travel” zaključno sa 22. junom neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane. Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže da… »

Beogradska berza: Potop na početku trgovačke nedelje

Gde investirati 26.06.2018
Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je pad kako BELEX indeksa, tako i pad aktivnosti investitora na tržištu akcija. Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 3,4 miliona dinara (29,2 hiljade evra). Indeks BELEX15 je se spustio za… »

Saudijska Arabija fizički odvaja Katar od kopna?

Gde investirati 26.06.2018
Nakon velike diplomatske krize, Saudijska Arabija želi da se fizički odvoji od Katara, tako što će izgraditi kanal između dve države, čime bi Katar faktički postao ostrvo, piše “Business Insider”. Vlada Saudijske Arabije već je raspisala… »

Švedska – zemlja sa najboljom reputacijom na svetu

Gde investirati 26.06.2018
Iako su finansijska stabilnost i geografska veličina uvek uticale na reputaciju jedne zemlje u svetu, ove godine su zapravo karakteristike kao što su prelepi pejzaži, prijateljski nastrojeni građani i nivo etičkih politika bile glavne za ocenjivanje… »