Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 26.06.2018

Vrhovni sud potvrdio Trampovu zabranu putovanja

Glas Amerike 26.06.2018
Američki Vrhovni sud potvrdio je u utorak zabranu ulaska u Sjedinjene Države za državljane nekoliko većinski muslimanskih zemalja, što predstavlja jednu od najvećih pobeda predsednika Donalda Trampa u dosadašnjem mandatu. Presudom, koju je… »

Tramp kritikovao Harli Dejvidson što seli proizvodnju van SAD

Glas Amerike 26.06.2018
Predsednik Donald Tramp optužio je proizvođača motora Harli Dejvidson da je odustao od SAD i da seli proizvodne pogone kako bi izbegao nove tarife EU na motore proizvedene u Americi. Tramp je na Tviteru napao čuvenog proizvođača: “Harli Dejvidson… »

Kojih deset zemalja su najopasnije za žene?

Glas Amerike 26.06.2018
LONDON — Indija je imenovana za najopasniju zemlju u svetu za žene, u istraživanju koje su sproveli globalni eksperti i koje je objavljeno u utorak. Izveštaj oko 500 ekserata za ženska pitanja, urađen za Fondaciju Tomson Rojters, rangirao je… »

Sirijski mediji: Izraelski raketni udar u blizini aerodroma u Damasku

Glas Amerike 26.06.2018
Sirijski državni mediji objavili su da su u utorak izraelske rakete pogodile ciljeve u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku. Novinska agencija Sana nije pominjala štetu ili žrtve, ali je rekla da je Izrael reagovao kao odgovor na nedavne gubitke… »

"Nultu toleranciju" gotovo nemoguće sprovesti

Glas Amerike 26.06.2018
Nadležne agencije u SAD priznale su da nisu u stanju da sprovode Trampovu politiku “nulte tolerancije” koja podrazumeva hapšenje i krivično gonjenje svih onih koji ilegalno pređu granicu. Kevin Mekelinen iz Agencije za zaštitu carina i granica… »

Džefri Saks oštro kritikovao politiku Donalda Trampa

Glas Amerike 26.06.2018
U organizaciji Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD), u Beogradu je održan skup na kome su se ekonomski, politički analitičari, kao i bivše diplomate i političari, kritički osvrnuli na trenutna dešavanja u spoljnoj politici SAD… »

Izbegnuta blokada sudske vlasti u Crnoj Gori

Glas Amerike 26.06.2018
Skupština Crne Gore usvojila je Predlog izmjena Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, kojim je spriječena blokada rada Sudskog savjeta, pa time i sudske vlasti u Crnoj Gori. Izmjenama zakona predviđeno je da će članovima Sudskog savjeta biti produžen… »