Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 26.06.2018

Posle pola veka vratio knjigu u biblioteku

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Čačak – Čovek koji je radom obeležio privredni uspon Gornjeg Milanovca i ugledni društveni poslenik Jovan Tomović (86), pre nekoliko dana vratio je čačanskoj Gimnaziji knjigu „Gradinar” Rabindranata Tagorea, koja je u njegovoj kućnoj… »

RHMZ upozorava: U sredu obilne padavine

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
U Srbiji se u sredu očekuje veća količina padavina, u istočnim i centralnim predelima između 20 i 30 litara po metru kvadratnom, a na zapadu i jugozapadu i do oko 40 litara po metru kvadratnom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar… »

Pehari sa Sabora dvojničara otišli u Mionicu i Ljig

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Ivanjica - Juče je planina Javor bila planina mladosti i lepote. Zvuci dvojnica, frule, gusala, okarine, duduka, dipli i drugih starih instrumenata na Javoru pokazali su da stari instrumenti na kojima su svirali naši preci nisu zaboravljeni, da naš… »

Konkursi za posticajna sredstva u poljoprivredi

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Ivanjica - Opštinska uprava opštine Ivanjica raspisala je konkurse za posticajna sredstva u poljoprivredi. Subvencionisaće nabavku opreme za pčelarstvo, gde će prijave biti otvorene od 25. juna dok se ne utroše sredstva namenjena za ovu svrhu u… »

Konačna cena maline sledeće nedelje

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Kosjerić - Na današnjem sastanku predstavnika malinara, lokalalnih samouprava i ministarstva u Kosjeriću predati su izveštaji koji su prikupljeni od protekla dva pregovora, sa otkupnih mesta i hladnjačara. Prema rečima Dobrivoja Radovića… »

Biciklistički „Čiker maraton“ stigao na Zlatibor

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Čajetina - Sedmu godinu za redom biciklistički „Čiker maraton“ stigao je na Zlatibor. Kao jedno od najmasovnijih sportskih okupljanja ove vrste, maraton okuplja preko 120 biciklista iz cele Evrope koji za osam dana pređu rutu od Kraljeva do… »

Bilijar klub Libero 5 ekipni šampion Srbije

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Čačak – Biljar klub Libero 5 je postigao izuzetan uspeh osvojivši titulu ekipnog šampiona Srbije. Čačak je grad košarke, fudbala ali u poslednje vreme definitivno i bilijara. Da je tako dokaz je najnoviji uspeh male ali odabrane družine iz… »

Raspodela sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na dnevnom redu današnje sednice Opštinskog…

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Gornji Milanovac – Pred većnicima su se na današnjoj 45. sednici Opštinskog veća našle izmene i dopune finansijskih planova direktnih budžetskih korisnika kao i Predlozi rešenja o davanju saglasnosti na finansijske planove za 2018. godinu za… »

Gradonačelnik Čačka odobrio sredstva za projekte u kulturi

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Čačak – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odobrio je sredstva za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi iz budžeta grada za 2018. Reč je o 28 programa za koje će grad izdvojiti ukupno 3,3 miliona dinara. Na tom spisku su UD… »

Najbolji đaci iz Nove Varoši u Dino parku

Glas Zapadne Srbije 26.06.2018
Čajetina - U Dino parku na Zlatiboru počela je realizacija akcije da svako dete u Srbiji poseti ovaj edukativno-zabavni park. Posle Čajetine i Užica, saradnja je dogovorena i sa opštinama Nova Varoš, Vnjačka Banja i Kraljevo. Prošle nedelje… »