Izvor: InfoKG arhiva vesti 26.06.2018

Grad formira Mrežu ustanova kulture

InfoKG 26.06.2018
U Kragujevcu će 11 ustanova kulture, čiji se rad finansira iz gradskog budžeta, ubuduće funkcionisati u okviru Mreže. Iz lokalne samouprave poručuju da su ciljevi formiranja Mreže ustanova kulture grada Kragujevca unapređenje rada, povećanje… »

Hteli da UPADNU na saslušanje, pa zbog DRSKOSTI završili kod prekršajnog SUDIJE

InfoKG 26.06.2018
Zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, policija je, po skraćenom postupku, privela četiri osobe iz Kragujevca sudiji Prekršajnog suda, saopšteno je iz kragujevačke Policijske uprave. Sumnja se da je jedan od osumnjičenih, nakon pretnji i psovki koje… »

Centar za strna žita ponovo staje na noge

InfoKG 26.06.2018
Centar za strna žita, nakon višegodišnjih finansijskih problema, zahvalјujući podršci lokalne samouprave, polako obnavlјa svoju delatnost, izjavio je v. d. direktora najstarije naučno - istraživačke ustanove na Balkanu, Blagoje Kovačević… »

Zakazana sednica novog Saveta Univerziteta u Kragujevcu, bira se v.d. rektor

InfoKG 26.06.2018
Konstitutivna sednica novog saziva Saveta Univerziteta u Kragujevcu zakazana je za sutra od 9 sati, potvrdio je listu Danas dosadašnji predsednik tog organa Siniša Ranđić. Novi Savet, nakon konstituisanja, najpre treba da poništeni izbor Nebojše… »

U Kragujevcu se dnevno na narkotike potroši 30.000 evra

InfoKG 26.06.2018
Na područuju koje pokriva Policijska uprava Kragujevac ima oko 8.000 zavisnika od narkotika, a svakog dana na drogu se potroši oko 30.000 evra, što je na godišnjem nivou više od 10 miliona evra, piše Kurir. CENA DROGE U KRAGUJEVCU Spid (tableta)… »

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN: „Čuvarke“ i “Kapetan Konan” u SKC-u

InfoKG 26.06.2018
U okviru programa Francuski filmski karavan kragujevačka publika biće u prilici da sutra i u četvrtak od 21 čas pogleda dva filma „Čuvarke“ (Les Gardiennes) i Kapetan Konan (Capitaine Conan) na Letnjoj sceni Studentskog kulturnog centra. Ulaz na… »

Mlađi juniori "Radničkog" vicešampioni Srbije

InfoKG 26.06.2018
Vaterpolisti “Radničkog” do 17 godina osvojili su srebrnu medalju na finalnom turniru Prvenstva Srbije u Novom Sadu. Izabranici Uroša Stevanovića su na finalnom turniru ostvarili sve tri pobede, ali ih je zlata koštao poraz od Crvene zvezde u… »

Uspela osmogodišnja borba meštana Ždraljice: Startovala rekonstrukcija Radovanjske ulice

InfoKG 26.06.2018
Radnici JKP “Šumadija Kragujevac” započeli su rekonstrukciju Radovanjske ulice u Ždraljici. Na taj način, uspela je osmogodišnja borba meštana ovog dela grada, kada im je ulica raskopana zbog rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže… »

Bivši radnici “Zastava kamiona” protestovali na Trgu topolivaca

InfoKG 26.06.2018
Bivši radnici fabrike “Zastava kamioni”, koji su se opredelili za dobrovolјni odlazak iz firme uz odgovorajući socijalni program, protestovali su na Trgu topolivaca. Oni traže isplatu zaostalih potraživanja, tačnije dugovanja prema PIO fondu… »

Koncert “Čije li je ono luče, što pod prozor guče” u Teatru

InfoKG 26.06.2018
Koncert vojvođanskih pesama “Čije li je ono luče, što pod prozor guče” biće održan sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru, u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”. Ulaz je besplatan. Na koncertu će… »