Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Ministri EU: Albanija i Makedonija na čekanju do juna 2019.

N1 Info 26.06.2018
Ministri Evropske unije saglasili su se u Luksemburgu da pristupni pregovori sa Albanijom i Makedonijom budu otvoreni u junu 2019. godine, ali će morati da budu ispunjeni odredjeni uslovi, saopštila je Bugarska, zemlja koja predsedava Unijom do 1. jula… »

Podgorica: Potpukovnik pucao u ministarstvu, određen pritvor

N1 Info 26.06.2018
Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu Husoviću, koji je juče pucao u zgradi Ministarstva odbrane u Podgorici i koji je osumnjičen za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja, odredjen je danas pritvor do 30 dana, potvrdio je njegov branilac… »

Britanski zvaničnik: Neki političari u BiH se prave Englezi

N1 Info 26.06.2018
Visoki britanski zvaničnik Mor izjavio je da iz njegove zemlje u BiH stiže 40 vojnika sa zadatkom da nadgledaju bezbednosnu situaciju, a ne da špijuniraju. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, s druge strane, ponovio je da u BiH dolazi 40… »

Plenković: Želimo novu stranicu u odnosima sa Srbijom

N1 Info 26.06.2018
Hrvatska želi da okrene stranicu i razvija političke i privredne odnose sa Srbijom na način da se rešavaju otvorena pitanja s partnerima s kojima može da se razgovara, izjavio je u Strazburu premijer Andrej Plenković, komentarišući izlaganje… »

Vlada Makedonije zadovoljna odlukom EU

N1 Info 26.06.2018
Vlada u Skoplju je večeras saopštila da je odluka EU da Makedonija započne pregovore za članstvo u junu 2019. veliko priznanje za tu zemlju i istakla da ostaje na reformskom kursu. "Pred nama je konkretan cilj… Sada građani Makedonije mogu da kažu… »

Ivanov nije potpisao ukaz za proglašenje dogovora s Grčkom

N1 Info 26.06.2018
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov saopštio je da je odlučio da ne potpiše ukaz za proglašenje dogovora s Grčkom koji je ratifikovao makedonski parlament. U obrazloženju poslatom Sobranju Ivanov navodi da dogovor, kojim se rešava… »

Ruski ambasador u BiH nije dobrodošao u Potočare

N1 Info 26.06.2018
Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari odlučio je da uskrati doček delegaciji Ambasade Rusije u BiH u Memorijalnom centru, jer se radi o predstavnicima zemlje čiji zvanični stavovi, kako je navedeno, počivaju na negiranju genocida u… »

Zapaljena pravoslavna crkva u Visokom

N1 Info 26.06.2018
U noći između subote i nedelje oskrnavljena je pravoslavna crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Visokom. Iz crkve nije ništa ukradeno, ali su zapaljeni oltar, ikone i crkvene knjige. Vernici su zabrinuti, a lokalna zajednica šalje umirujuće poruke… »