Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.06.2018

Fiskalni savet: Ulaganje u zaštitu životne sredine da bude prioritet u 2019.

Nova ekonomija 26.06.2018
Izdvajanja iz budžeta za zaštitu životne sredine potrebno je godišnje povećati za oko 500 miliona evra, što iznosi od 1,2 do 1,4 posto bruto domaćeg proizvoda. Kako je rečeno na konferenciji Fiskalnog saveta "Investicije u zaštitu životne… »

Predsednik Asocijacije malinara Srbije: Cena maline poznata sledeće nedelje

Nova ekonomija 26.06.2018
Predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović, kaže da će cena maline biti poznata sledeće nedelje. Kako je istakao, trenutno je najveći pomak napravljen na jugu zemlje, gde je sa 50 dinara kilogram dostigao 110 dinara. Istovremeno, u… »

Srbija otvorila poglavlja 33 i 13

Nova ekonomija 26.06.2018
Srbija je u Luksemburgu otvorila dva nova poglavlja - 33, koji se odnosi na finansijske i budžetske odredbe, i 13 o ribarstvu. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodila je delegaciju Srbije na Osmoj međuvladinoj konferenciji u… »

Veliki pad akcija na Volstritu - posledica trgovinskih tenzija

Nova ekonomija 26.06.2018
Akcije na Volstritu oštro su pale, pri čemu su S&P 500 i Nasdak indeks zabeležili najveći gubitak u više od dva meseca. Veliki pad je posledica jačanja trgovinskih tenzija između SAD-a i ostalih vodećih svetskih ekonomija, prenosi Seebiz Hinu. Dau… »

Vučić sa francuskom delegacijom o reformama i ulaganjima u privredu

Nova ekonomija 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa delegacijom Pokreta francuskih preduzetnika (MEDEF) o reformama koje su sprovedene u Srbiji i mogućim ulaganjima u privredu, saopštio je kabinet predsednika Srbije. Tokom sastanka je razmotren… »

Predstavljeni rezultati rada Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu

Nova ekonomija 26.06.2018
Na današnjoj konferenciji za štampu Nadzornog odbora Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu Ministarstva zdravlja, Veran Matić, predsednik Nadzornog odbora fonda, dr. Vladislav Vukomanović predsednik Veća lekarskih komisija i dr Vladimir… »

Krkobabić: Konkurs za bespovratna sredstva poljoprivrednicima

Nova ekonomija 26.06.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je da se od danas poljoprivrednici i zadrugari mogu prijaviti na konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za šta je izdvojeno oko 825 miliona dinara u okviru projekta "500… »

Proizvodnja Harli Dejvidsona se prebacuje van SAD-a

Nova ekonomija 26.06.2018
Američki proizvođač motora Harli Dejvidson prebaciće proizvodnju svojih motora namenjenih za izvoz van SAD da bi izbegao evropske uvozne takse, koje je Brisel uveo kao uzvratnu meru na američke namete na čelik i aluminijum. U saopštenju, kompanija… »

Kinezi postali vlasnici 94% slovenačkog Gorenja

Nova ekonomija 26.06.2018
Kineska grupacija Hisens (Hisense) postala je vlasnik 94 odsto udela u slovenačkom Gorenju. "Hisens-ovu ponudu za preuzimanje je prihvatilo 94 odsto akcionara Gorenja", izjavio je direktor brokerske kuće Ilirika koja upravlja postupkom prodaje Igor… »

BiH sve više izvozi nameštaj

Nova ekonomija 26.06.2018
Bosna i Hercegovina je u oblasti drvne industrije za četiri meseca ove godine ostvarila izvoz veći od 400 miliona KM ili 2 odsto više nego u istom periodu lani. To je izjavila sekretarka Asocijacije drvne industrije i šumarstva Spoljnotrgovinske… »