Izvor: Novi magazin/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Vlada Makedonije: Odluka Ivanova bila očekivana i neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom

Novi magazin 26.06.2018
Odluka predsednika Makdonije da ne potpiše dogovor sa Grčkom bila je očekivana i neće uticati na primenu tog sporazuma, saopštila je danas makedonska vlada. Pprtparol Vlade Makdonije Mile Bošnjakovski je za državnu agenciju MIA rekao da odluka… »

Ministri EU: Nemačka za pregovore s Tiranom i Skopljem, Holandija traži dodatne rezultate

Novi magazin 26.06.2018
Nemačka i više članica EU su za to da se Makedoniji i Albaniji na današnjem zasedanju šefova diplomatija Unije u Luksemburgu odobri početak pregovora o članstvu. S druge strane, Francuska i Holandija su najviše za to da se od Skoplja i Tirane… »

Britanski zvančnik: Pojedini političari u BiH se prave Englezi

Novi magazin 26.06.2018
Visoki britanski zvaničnik Mor izjavio je da iz njegove zemlje u BiH stiže 40 vojnika sa zadatkom da nadgledaju bezbednosnu situaciju a ne da špijuniraju. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, s druge strane, ponovio je danas da u BiH dolazi 40… »

Predsednik Makedonije nije potpisao dogovor s Grčkom

Novi magazin 26.06.2018
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov saopštio je danas da je odlučio da ne potpiše ukaz za proglašenje dogovora s Grčkom koji je ratifikovao makedonski parlament. U obrazloženju poslatom Sobranju Ivanov navodi da dogovor, kojim se rešava… »

Vlada Makedonije zadovoljna odlukom EU, ostaje na reformskom kursu

Novi magazin 26.06.2018
Vlada u Skoplju je večeras saopštila da je odluka EU da Makedonija započne pregovore za članstvo u junu 2019. veliko priznanje za tu zemlju i istakla da ostaje na reformskom kursu. "Pred nama je konkretan cilj… Sada građani Makedonije mogu da kažu… »