Izvor: PC Press arhiva vesti 26.06.2018

UPIS ERP – izbor koji morate imati

PC Press 26.06.2018
U modernom svetu klijent je u centru pažnje, ali lako uviđamo da je to samo marketinški nastup, jer on često postane talac sopstvenog izbora. Ipak, klijent treba da zadrži pravo na mišljenje, a zatim i pravo stvarnog izbora! Gledajući ERP… »

WPA3 – sigurnija zaštita bežične mreže

PC Press 26.06.2018
Wi-Fi sigurnost konačno dobija nadogradnju nakon 14 godina. Wi-Fi Alliance je zvanično pokrenuo WPA3, sledeću generaciju standarda koji obećava da će se baviti mnogim ranjivostima koja su opstala u bežičnom umrežavanju. Najpre, WPA3 donosi… »

Kako instalirati čist Android na Huawei uređaje

PC Press 26.06.2018
Huawei i Honor telefoni i tableti važe za izuzetno kvalitetne uređaje, ali nisu svi fanovi njihovog EMUI softvera. Ova prilično modifikovana verzija stock Androida nudi brojne opcije koje su nekima veoma korisne, dok ih drugi opisuju kao bloatware… »

London otvara kliniku za lečenje zavisnosti od video igara

PC Press 26.06.2018
Prošle nedelje smo pisali o novoj Međunarodnoj klasifikaciji bolesti Svetske zdravstvene organizacije (WHO) u koju je od sada, u klasi mentalnih bolesti, dodata i zavisnost od video igara. Teški oblici zavisnosti nazvani „Gaming disorder“ imaju… »

Polovina celokupne energije dolaziće iz obnovljivih izvora do 2050.

PC Press 26.06.2018
Nova godišnja analiza Bloomberg-a, pod nazivom New Energy Outlook 2018, na osnovu podataka prikupljenih od 65 stručnjaka za energetiku sa 12 velikih svetskih tržišta, predviđa kako će se razvijati tržište električne energije do sredine ovog… »

Nintendo Labo podržava novi Mario Kart

PC Press 26.06.2018
Nintendo objavljuje ažuriranje za video-igru Mario Kart Deluxe 8, a koje uključuje i Labo podršku za Switch. Tako će ovo ažuriranje omogućiti Toy-Con model igranja za Mario Kart, a u sklopu Nintendo Labo Variety Kit-a. To znači da će igrači od… »

Lokalizovani sadržaj i pretraživači

PC Press 26.06.2018
Kako pravilno ponuditi pretraživačima i korisnicima lokalizovan sadržaj na ćirilici i latinici? Upoznajmo SEO hreflang tag… Vizija kompanije Google definisana je u rečenici: „Naša želja je da na jedan klik obezbedimo pristup svim svetskim… »

Safex radionica: Kriptovalute su tu da ostanu

PC Press 26.06.2018
Pre nešto manje od dve nedelje pisali smo o SAFEX-u, novoj kriptovaluti koja se razvija u Beogradu, a iza koje stoji kompanija Balkaneum. Kompaniju je pokrenuo softverski inženjer i tržišni analitičar, Daniel Dabek, koji je rešio svoj biznis da… »

Kompanije okreću leđa Instagram zvezdama?

PC Press 26.06.2018
Čini se da je trenutno najbolje zanimanje “uticajni YouTuber/Instagramer/Twitteraš/Bloger” – malo se slika, a sponzori samo zovu i nude ogromne svote novca. Realnost je malo drugačija, s jedne strane nije lako animirati publiku, a s druge strane… »

Ovako izgleda pametni sto budućnosti

PC Press 26.06.2018
Kompanija Cemtrex podigla je ideju pametnog radnog mesta na potpuno novi nivo, a sa pametnim stolom za kojim može da se sedi, te stoji. SmartDesk, kako se proizvod zove, u svom sklopu ima sve neophodne elemente, od tri monitora do ugrađenog skenera, te… »