Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 26.06.2018

Budžet ulazi u mirnije vode, ekološka ulaganja prioritet

Politika 26.06.2018
U oblast zaštite životne sredine u narednih 10 do 15 godina neophodne investicije od oko 8,5 milijardi evra. Javne finansije ulaze u mirnije fiskalne vode, pa bi sada jedan od prioriteta za kreatore ekonomske politike trebalo da bude ulaganje u zaštitu… »

Vlasnik SAB-a svaljuje krivicu na grčke partnere

Politika 26.06.2018
Tvrdi da će prodati imovinu i da će svima biti vraćeno od 70 do 100 odsto iznosa koji su uplatili. – Inspekcija još utvrđuje koliki je iznos štete i da li će polisa od 300.000 evra moći sve da pokrije. Vlasnik turističke agencije „SAB… »

Ustavni amandmani po evropskim standardima

Politika 26.06.2018
Posle zamerki koje su članovi Venecijanske komisije izneli na nacrt amandmana na Ustav Srbije u oblasti pravosuđa, potrebno je da se ceo njegov tekst ili menja ili piše ponovo, saglasni su predstavnici pravosudne struke, nevladin i civilni sektor koji… »

Cecin vokativ leti iz udžbenika

Politika 26.06.2018
Konačnu reč ima ministar prosvete i njegovo obećanje da će problematični sadržaji biti izbačeni teško da će „prevideti” ijedan ozbiljni izdavač, tvrde u ministarstvu. Školsku godinu koja je za nama obeležile su dve nedavno pokrenute afere… »

Buduće brucoše iznenadili „bohemizmi” i „klitike”

Politika 26.06.2018
Prvi dan za prijemne ispite na mnogim fakultetima u Beogradu i Nišu, u sledećih nekoliko dana i na ostalima. Ponedeljak je bio prvi ovonedeljni veoma naporan dan za buduće studente: na mnogim fakultetima državnih univerziteta polagali su prijemne… »

Lončar: Problem pravljenja i upotrebe sintetičkih droga biće tema u Vladi

Politika 26.06.2018
KRUŠEVAC- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će problem pravljenja i upotrebe sintetičkih droga izneti pred Vladu, koja treba da nađe, kako je istakao, „odgovor protiv onih koji ubijaju decu”. On je ukazao na to da Ministarstvo… »

Rukavica u svemiru

Politika 26.06.2018
Predsednik SAD Donald Tramp naredio je osnivanje novog vida američkih oružanih snaga, pored Kopnene vojske, Ratne mornarice, Ratnog vazduhoplovstva, Marinaca i Obalske straže, sada će Ameri imati i Svemirske snage kao vid oružanih snaga. Zapravo, to… »

Ponovo uvesti služenje vojnog roka

Politika 26.06.2018
Rezultati ankete pokazali su da je čak oko 74 odsto građana za obnavljanje vojne obaveze i tradicije, koja je nepromišljenom odlukom, kako se sada navodi, suspendovana, ne i ukinuta pre sedam godine. Doduše, zadržano je obavezno uvođenje u vojnu… »