Izvor: Politika/Ekonomija arhiva vesti 26.06.2018

Malinari traže kontrolu otkupnih mesta, inspekcije na terenu

Politika 26.06.2018
KOSJERIĆ - Predstavnici malinara iz Arilja, Ivanjice, Požege i Kosjerića danas su u nastavku pregovora s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovorili da se pooštre kontrole hladnjača zbog neadekvatnog klasiranja maline. Malinari… »

Kineski Hisens vlasnik 94 posto udela u Gorenju

Politika 26.06.2018
VELENjE - Kineska grupacija Hisens postala je vlasnik 94 posto udela u slovenačkom Gorenju. „Hisens-ovu ponudu za preuzimanje je prihvatilo 94 odsto akcionara Gorenja”, izjavio je direktor brokerske kuće Ilirika koja upravlja postupkom prodaje Igor… »

Standard i Purs povećao kreditni rejting Grčke

Politika 26.06.2018
ATINA - Rejting agencija Standard i Purs (Standard and Poor's, S&P) povećala je kreditni rejting Grčke za jedan stepen, sa nivoa B na B+, navodeći kao razlog smanjenje rizika za servisiranje duga nakon prošlonedeljnog dogovora Atine sa međunarodnim… »

U samo 60 odsto kompanija planiraju digitalizaciju

Politika 26.06.2018
Kompanije koje ne prate trendove i ne žele da se modernizuju postaće tržišno neodržive, uverava Mihailo Vesović, zamenik predsednika PKS. Najveći deo kompanija, to jest oko 60 odsto malih i srednjih preduzeća, nema planove i izraženu svest o… »

Kiša zaustavila žetvu u Pomoravlju

Politika 26.06.2018
Mlinari, otkupljivači u Pomopravskom okrugu, pšenicu plaćaju 16 dinara. JAGODINA - Žetvu pšenice u Pomoravskom okrugu, zasejane na 15. 000 hektara, tek što je krenula, a sa njom i otkup, danas je zaustavila kiša, izjavio je Tanjugu Miodrag Simić… »