Izvor: RT Kragujevac/Regioni arhiva vesti 26.06.2018

Ustanove kulture u okviru Mreže

RT Kragujevac 26.06.2018
Ustanove kulture čiji se rad, održavanje i ostvarivanje programa finansira iz budžeta grada Kragujevca, njih 11, ubuduće će funkcionisati u okviru Mreže. Povezivanje ustanova kulture u Mrežu ima za cilj unapređenje rada i načina funkcionisanja… »

Uhapšeni zbog drskog i bezobzirnog ponašanja

RT Kragujevac 26.06.2018
Pripadnici kragujevačke policije, sudiji Prekršajnog suda u Kragujevcu priveli su četiri osobe iz Kragujevca, zbog drskog i bezobzirnog ponašanja. Kako se sumnja, jedan od privedenih je, nakon pretnji i psovki koje je uputio sugrađaninu ispred i u… »

Ajlin Bjelak novo pojačanje „Radničkog 1964“

RT Kragujevac 26.06.2018
Nakon debitantske, seniorske sezone u okviru Prve lige Zapad, čelnici Rukometnog kluba Radnički 1964 započeli su potragu za pojačanjima na pozicijama u timu koje nisu bile adekvatno pokrivene, među kojima je i mesto pivota. Izbor je pao na jednu od… »

Nejveće interesovanje za Fakultet medicinskih nauka

RT Kragujevac 26.06.2018
Za polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu konkurisalo je 3.450 kandidata, što je za oko 300 manje od ukupnog broja slobodnih mesta. O trošku države moći će da se školuje 2.400 studenata, dok… »

Javni poziv za čuvanje priplodne jagnjadi

RT Kragujevac 26.06.2018
Grad Kragujevac objavio je javni poziv za poveravanje na čuvanje priplodne jagnjadi iz gradskih robnih rezervi, koji je otvoren do 16. jula. Detaljne informacije mogu se dobiti u kancelariji 406 zgrade Gradske uprave ili putem telefona 306-187.… »

Obeležen Svetski dan borbe protiv droga

RT Kragujevac 26.06.2018
Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge i ove godine Institut za javno zdravlje Kragujevac u saradnji sa brojnim partnerima, obeležio je deljenjem edukativnih materijala u Delta parku. Cilj je, kažu, promocija zdravih stilova… »

„Zastava oružje“ dobija novu proizvodnu halu

RT Kragujevac 26.06.2018
U izgradnju novog proizvodnog pogona fabrike „Zastava oružje“ biće uloženo oko 2 miliona evra. Novac je obezbeđen iz budžeta Vlade Republike Srbije namenjenog za modernizaciju proizvodnje u ovom preduzeću i sosptvenih prihoda fabrike oružja… »

„Đurđevdansko sastajanje“

RT Kragujevac 26.06.2018
Zbornik pesama „Đurđevdansko sastajanje“, u kojem su objavljene pesme uglavnom kragujevačkih autora, predstavljen je u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“. Ideja za objavljivanje zbornika „Đurđevdansko sastajanje“ nastala je tokom Sajma… »

Dom zdravlja obnavlja vozni park

RT Kragujevac 26.06.2018
U novčanom fondu koji obezbeđuje Ministarstvo pravde naplatom kazni prekršilaca zakonskih odredbi i počinilaca krivičnih dela, našlo se oko milijardu dinara. Za dobijanje novca iz tog fonda konkurisalo je preko 1.400 ustanova, udruženja i… »

Sednica novog Saveta Univerziteta u Kragujevcu

RT Kragujevac 26.06.2018
Konstitutivna sednica novog Saveta Univerziteta u Kragujevcu zakazana je za sutra u 9 časova. Novi Savet bi na sutrašnjoj sednici trebalo da poništi izbor prof. dr Nebojše Arsenijevića za rektora, koji je rešenjem ministra prosvete Mladena… »