Izvor: RTV arhiva vesti 26.06.2018

Zaplenjena marihuana u Beogradu

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bеogradu uhapsili su K.S. (1988), J.S. (1988), S.N. (1986), V.D. (1990) i S.K. (1992) zbog postojanja osnova sumnjе da su izvršili krivično dеlo nеovlašćеna proizvodnja i stavljanjе u… »

Voda, vazduh i otpad iziskuju najveća ulaganja u ekologiji

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - Srbija opet ima priliku i fiskalni prostor za rešavanje višedecenijskog problema zaštite životne sredine, a najveća ulaganja su neophodna u tri ključne oblasti: otpadne vode i vodosnabdevanje, upravljanje čvrstim otpadom i zaštita… »

Politički direktor Forin Ofisa u Beogradu: Srbija za kompromis, ali ne pristaje na poniženja

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - U Beogradu boravi politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, Ričard Mur, koji se odvojeno sastao sa najvišim srpskim zvaničnicima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas političkog direktora… »

Obradović pita za grob Draže Mihailovića; SNS: Vi ste Ljotićevci

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o amandmanima na Predlog zakona o ratnim memorijalima, a današnju sednicu obeležila je polemika šefa poslanika Dveri Boška Obradovića i šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića o tome gde… »

Država prestala da uvozi maline, pregovori sa malinarima se nastavljaju

RTV 26.06.2018
KOSJERIĆ - Predstavnici malinara iz Arilja, Ivanjice, Požege i Kosjerića danas su u nastavku pregovora s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovorili da se pooštre kontrole hladnjača zbog neadekvatnog klasiranja maline. Malinari… »

Oštar protest srpskih parlamentaraca zbog uvreda Plenkovića

RTV 26.06.2018
STRAZBUR - Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je vređao Srbiju u Evropskom parlamentu Saveta Evrope, kada je na krajnje neprimeren način izneo skandaloznu tvrdnju da je tokom sukoba 90-tih zvanični Beograd bio agresor, a Hrvatska žrtva, a… »

Srpska lista:Policijski punkt da štiti građane Suvog Dola

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - Srpska lista ocenila je danas da oružani napad na Aleksandra Jevtića u selu Suvi Do kod Kosovske Mitrovice pokazuje da ekstremnim krugovima među Albancima smeta dijalog i nastojanje da se problemi rešavaju razgovorom, kao i nervozu i želju… »

Vladavina prava i odnosi sa Prištinom određuju brzinu pristupa Srbije

RTV 26.06.2018
LUKSEMBURG - Savet EU je, u danas usvojenim zaključcima, pozdravio napredak koji je Srbija ostvarila u okviru pristupnih pregovora i ekonomskih reformi, ali i zatražio veću efikasnost u reformi vladavine prava u zemlji i usklađivanju sa viznom i… »

Voz sa decom iskočio iz šina, troje odraslih povređeno

RTV 26.06.2018
BEČ - U okolini Sankt Peltena na severoistoku Austrije, jutros je voz, u kojem su bila pretežno deca, iskočio iz šina. Tri odrasla putnika voza Mariacelerbana zadobila su teške povrede, a 27 putnika lakše, prenela je Sonja Kelner iz Crvenog krsta… »

Dačić: Rešenje za Kosmet ne može da bude priznanje nezavisnosti

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić… »