Izvor: Sandžak press/Regioni arhiva vesti 26.06.2018

Novopazarac pretio bivšoj supruzi, uznemiravao je i vređao

Sandžak press 26.06.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su H.D. (1980) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je pretio bivšoj supruzi, uznemiravao je i vređao. Po… »

Otvorena kancelarija Agencije SEDA u Tutinu

Sandžak press 26.06.2018
U opstini Tutin otvorena je kancelarija Regionalne razvojne agencije Sandzaka SEDA sa ciljem podspešivanja razvoja malih i srednjih preduzeća ali i unapređenja privrede uopšte. Otvaranju su prisustvali predstavnici Novog Pazara, Tutina i Sjenice… »

NOVA MALVERZACIJA – Ljajićev čovjek dobio šest miliona za firmu koja je tek osnovana

Sandžak press 26.06.2018
Pompezno najavljeni „najveći festival domaće popularne muzike u Srbiji“ građane Inđije će koštati šest miliona dinara, a organizovaće ga firma koja je osnovana neposredno pre raspisivanja javne nabavke, otkriva Vojvođanski… »

Sjeničacima najveće aprilske plate u Sanžaku

Sandžak press 26.06.2018
Od šest gradova u Sandžaku najveću prosečnu neto platu, bez poreza i doprinosa, u aprilu ove godine primili su stanovnici Sjenice, a najmanju Novog Pazara. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna plata u Sjenici je 40.667 dinara… »

Rukovodstvo opštine Prijepolje nakon požara posjetilo „Trendteks“ – Neće biti otpuštanja radnika

Sandžak press 26.06.2018
Neće biti otpuštanja radnika a dio štete će nadoknaditi osiguravajuće kuće, rekli su danas vlasnici „Trendteksa“ u kome je u subotu u požaru uništen pogon konfekcije kao i dio magacinskog prostora. Rukovodstvo opštine Prijepolje na čelu sa… »

“Luda lova” za kraj pozorišne sezone

Sandžak press 26.06.2018
Glumci Regionalnog pozorišta Novi Pazar odigraće sutra vodvilj “Luda lova” za kraj, kako kaže, veoma uspešne sezone. Na taj način, kako kaže glumac Rifat Rifatović, žele da nasmejani i oni ali i publika, odu na letnju pauzu pred nove projekte… »

Polaznici mekteba El – Ihsan pokazali koliku ulogu ima IKC u Beču kada je u pitanju islamski odgoj i učenje o svojoj vjeri

Sandžak press 26.06.2018
Islamski kulturni centar Bošnjaka u Beču – Polaznici džemata El-Ihsan organizirali su prigodan program na kojem su polaznici mekteba pokazali koliku ulogu ovaj džemat ima kada je u pitanju islamski odgoj i učenje o svojoj vjeri. Program je počeo… »

IUNP organizira promociju knjige „Čuvarkuća“ autora Tarika Đođića

Sandžak press 26.06.2018
Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru organizira promociju knjige „Čuvarkuća“ autora Tarika Đođića, generalnog direktora Al Jazeere Balkans, koja će se održati u prostorijama Kulturnog centra u ovom gradu. Promociji će prisustvovati… »

ODržana promocija knjige „Zakasnit ćemo da budemo ljudi“ Elme Selimi

Sandžak press 26.06.2018
U sali Kulturnog centra održana promocija druge zbirke pjesama „Zakasnit ćemo da budemo ljudi“ spisateljice Elme Selimi.Bogat kulturno-umjetnički program bio je ispunjen recitacijama, sviranjem muzičkih instrumenata ali i bogatstvom izraza… »

Novi Pazar – Obnovljeni peroni na autobuskoj stanici

Sandžak press 26.06.2018
Firma „Sandžaktrans-Kavim“ uložila je 20 hilhjada evra za modernizaciju autobuske stanice izgradnjom pet perona koji sada mogu da prime moderne visokopodne autobuse i tzv „dabl-dekere“. Autobuska stanica se nalazi blizu centra grada i u njen… »