Izvor: SEEbiz arhiva vesti 26.06.2018

Rekordna godina za pšenicu, biće i za izvoz

SEEbiz 26.06.2018
BEOGRAD - Srbija će ove godine sa njiva "skinuti" oko 3,3 miliona tona pšenice, a sudeći prema prvim podacima, ova sezona bi mogla biti rekordna, kaže predsednik Udruženja "Žita Srbije" Vukosav Saković. Saković dodaje da će uz rezerve od prošle… »

Vlak iskočio iz tračnica u Austriji, više ozlijeđenih

SEEbiz 26.06.2018
BEČ - Teška željeznička nesreća dogodila se u utorak ujutro u Austriji. Ima ozlijeđenih - javljaju lokalni mediji. U vlaku je, prema policijskim izvorima, bilo oko 80 ljudi. Dva od ukupno tri vagona koliko vlak ima, iskočila su iz tračnica… »

Wall Street: Oštar pad indeksa, brine nastavak trgovinskog rata

SEEbiz 26.06.2018
NEW YORK - Na Wall Streetu su jučer indeksi oštro pali, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq indeks zabilježili najveći gubitak u više od dva mjeseca, što je posljedica jačanja trgovinskih tenzija između SAD-a i ostalih vodećih svjetskih gospodarstava… »

Referendum o sporazumu s Kosovom verovatno 2019.

SEEbiz 26.06.2018
BEOGRAD - U slučaju bilo kakvog dogovora Beograda i Prištine biće sigurno održan referendum o tom pitanju, što će se, prema očekivanjima, dogoditi naredne godine, tvrde za Danas pojedini predstavnici diplomatskih krugova. Ističu da je takav… »

Japanski bloger ubijen nakon konferencije o svađi na internetu

SEEbiz 26.06.2018
TOKIO - Japanskog blogera poznatog pod nadimkom Hagex ubio je jučer korisnik interneta s kojim se posvađao online, nakon što je održao konferenciju o svađi na internetu i kako je riješiti. Ubojstvo Kenichira Okamota, zaposlenika tvrtke u Tokiju… »

Britanski zastupnici odobrili proširenje Heathrowa

SEEbiz 26.06.2018
LONDON - Britanski zastupnici su u ponedjeljak navečer odobrili izgradnju treće uzletno-sletne staze u londonskoj zračnoj luci Heathrowu, najvećoj u Europi po broju putnika, nakon žustre rasprave koja bi mogla dobiti sudski epilog. Za projekt je… »

Beogradska berza: Komercijalna banka u fokusu investitora

SEEbiz 26.06.2018
BEOGRAD - Trgovanje na Beogradskoj berzi je ponovo uzletelo, a pad BELEX indeksa je zaustavljen. Na tržištu akcija je najveće interesovanje investitora vladalo za hartijama Komercijalne banke. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 139,3 miliona dinara… »

Tech Data preuzima udeo u srpskoj kompaniji OSA Računarski inženjering

SEEbiz 26.06.2018
BEOGRAD - Američka kompanija Tech Data sklopila je sporazum o preuzimanju dela poslovanja srpske firme OSA Računarski inženjering, vodećeg distributera dodate vrednosti u softverskom segmentu u regionu - u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori… »

Učesnicima protesta zbog cene goriva stižu prekršajne prijave

SEEbiz 26.06.2018
NOVI SAD - Učesnicima protesta zbog visokih cena goriva, koji su održani u junu, na adrese pristižu prekršajni nalozi prema kojima su oni krivi za nepropisno parkiranje ili ometanje saobraćaja, piše danas Vojvodjanski analitičko istraživački… »

Bezos uskoro počinje prodavati karte za turističke letove u svemir

SEEbiz 26.06.2018
NEW YORK - Kompanija Blue Origin već sada ima funkcionalne rakete New Shepard kojima može ostvarivati suborbitalne letove i vraćati cijelu letjelicu na Zemlju, a originalni plan Jeffa Bezosa, osnivača i vlasnika ove kompanije, jest koristiti ovu… »