Izvor: Studio B arhiva vesti 26.06.2018

Odluka Ivanova neće uticati na primenu sporazuma sa GR

Studio B 26.06.2018
Vlada Makedonije saopštila je danas da odluka predsednika Ðorđa Ivanova da ne potpiše Zakon o ratifikaciji sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike neće uticati na imlementaciju tog dogovora. Ivanov je ranije danas… »

Francuska za Makedoniju postaje nova Grčka?

Studio B 26.06.2018
Na predstojećem samitu EU u Briselu bi, između ostalog, trebalo da bude odluceno i to da li Makedonija može da započne pristupne pregovore s tim blokom, ali bi veto mogla da uloži – Francuska, navodi danas „Dojče vele“. To bi moglo da ugrozi… »

Šesti kup Matematičke gimnazije u Beogradu

Studio B 26.06.2018
Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić svečano je danas otvorio Šesti kup Matemačke gimnazije – međunarodno takmičenje iz matematike, informatike i fizike koje je u našoj prestonici okupilo najbolje predstavnike iz 12 evropskih zemalja. foto… »

Skupština grada usvojila odluku o izradi plana za izgradnju metroa

Studio B 26.06.2018
Na trećoj redovnoj sednici Skupštine grada Beograda usvojen je predlog plana o izgradnji prve linije beogradskog metroa koja počinje 2020. godine. Za ovu odluku nisu glasali odbornici opozicije. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je zapanjen… »

„Kvartalni medijametar“:Najviše negativnih tekstova o Vučiću

Studio B 26.06.2018
Kao i tokom cele 2017. godine i u prvom kvartalu 2018. godine najviše negativnih tekstova u srpskoj štampi napisano je o Aleksandru Vučiću, pokazuje analiza štampanih medija za prvi kvartal ove godine, koju je uradio „Kvartalni medijametar“. Od… »

Jubilej AD Elektromreže Srbije

Studio B 26.06.2018
Akcionarsko drustvo Elektromreže Srbije proslavilo je 60 godina prenosa električne energije u našoj zemlji. Zahvaljujući neizmernom trudu i radu prethodnih decenija, mogu da kažem da smo lideri u elektroenergetskom sistemu ne samo u Srbiji već u… »

Još jedno igralište u Borči

Studio B 26.06.2018
Otvoreno je šesto igralište za decu u Borči koje se prostire na 250 kvadratnih metara, a čiju je izgradnju finansirala opština. Prvi čovek Palilule Aleksandar Jovičić podseća da je ta opšina do sada izdvojila ukupno 25 miliona dinara za… »

Vučić sa Murom o bilateralnim i regionalnim pitanjima

Studio B 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za… »

Amsterdam:Napad kombijem na zgradu „Telegrafa“

Studio B 26.06.2018
Zasad nepoznata osoba kombijem je u Amsterdamu udarila u zgradu u kojoj je sedište „Telegrafa“, jednog od vodećih holandskih listova, a za ovaj po svemu sudeći nameran napad premijer te zemlje je rekao da predstavlja „šamar u lice slobodi medija… »

Merkel: Neće biti rešenja pitanja migranata na samitu EU

Studio B 26.06.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je rešenje pitanja migranata na evropskom nivou nehe biti postignuto na predstojećem samitu lidera EU, ali da će ona nastaviti da traži bilateralne sporazume. „Neće biti rešenja za ceo paket… »