Izvor: Telegraf/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

Makedonski predsednik zvanično odbio da potpiše sporazum sa Grčkom o novom imenu

Telegraf 26.06.2018
Prema rečima Ivana, razlozi za nepotpisivanje su jer, kako kaže, nije ovlašćen da potpiše Ukaz o proglašenju pomenutog zakona. Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov zvanično je odbio je da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju… »

Potpukovnik Husović pucao zbog premeštaja na novo radno mesto: Određen mu je pritvor do 72 sata

Telegraf 26.06.2018
Husović je oružje upotrebio zbog nezadovoljstva premeštajem na novo radno mesto i zato što je navodno sprečen da uđe u kancelariju generalne direktorke Direktotrata za materijalne resurse u Min istarstvu odbrane. Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu… »

Zaev obećao da će podneti ostavku ako referendum o dogovoru sa Grčkom ne uspe (foto)

Telegraf 26.06.2018
Prema njegovim rečima, važno je da članice EU i NATO pošalju poruku ohrabrenja Makedoniji. Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je uveren da će referendum o dogovoru sa Grčkom oko imena biti uspešan, a da će ako ne bude tako, podneti… »

Devedesetih je Beograd bio agresor, a Hrvatska žrtva: Plenković vređao Srbe zbog Šešelja, izazvao buru u Evropskom…

Telegraf 26.06.2018
Srpska parlamentarna delegacija zatražila je i hitan sastanak nakon neprimerenog obraćanja premijera Plenkovića poslanicima PS SE, ali i nereagovanja predsednice. Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je izazvao pravu buru u Evropskom parlamentu… »

Maradona završio u bolnici! Ošamućenog su ga izneli sa tribine, slošilo mu se posle burne pobede Argentine (video)

Telegraf 26.06.2018
Dileme nema, El Pibe je obeležio meč u Sank Peterburgu, želimo mu brz oporavak i povratak na tribinu. Argentina slavi svoje najveće fudbalske sinove, Dijega Maradonu i Lea Mesija, koji su bili talični za Gaučose protiv Nigerije u meču odluke za… »

Savet EU dao "zeleno svetlo" Makedoniji i Albaniji: Otvaraju pregovore za godinu dana, ali uz ove uslove

Telegraf 26.06.2018
Tačke spoticanja su korupcija, organizovani kriminal, pravosuđe, a za Albaniju i prodaja narkotika. Savet EU je posle duge rasprave postigao jedinstvo u vezi s napretkom Makedonije i Albanije na putu evrointegracija, a u zaključcima Saveta navodi se da… »

Lužnjiki zviždao Francuzima i Dancima, Hrvati dočekali rivala u osmini finala!

Telegraf 26.06.2018
U grupi C, videli smo lagan rasplet pred nokaut fazu! Fudbaleri Francuske i Danske su miroljubivim remijem 0d 0:0 overili dalji prolaz, dok je Peru za kraj trijumfovao protiv Australije sa 2:0! Francuska ide dalje kao prva sa 7 bodova, Danska ima 5, Peru… »

Kosovska strana nagađa rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine: Imamo do osam meseci

Telegraf 26.06.2018
- Svi znamo da je vremenski rok ili prozor za postizanje sporazuma vezan za mandat institucija EU - kaže savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija, Bekim Čolaku. Savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija, Bekim Čolaku, tvrdi da je optimalan… »

I Holandija zabranila nošenje burki: Više se ne sme prekrivati lice u školama, bolnicama i vladi

Telegraf 26.06.2018
Ovo je samo jedna u nizu zabrana što se tiče burki u evropskim državama. Gornji dom holandskog parlamenta danas je usvojio zakon kojim se zabranjuje nošenja velova koji pokrivaju lice u javnim zgradama poput škola, vladinih kancelarija i bolnica… »

Makedonija ipak neće lako do EU: Posle Grčke, problem bi mogla da joj pravi Francuska

Telegraf 26.06.2018
"Standard" podseća i na to da je Makedonija od 2005. godine kandidat za članstvo, ali da je na putu ka EU do sada blokirala Grčka. Na predstojećem samitu EU u Briselu bi, između ostalog, trebalo da bude odluceno i to da li Makedonija može da… »