Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 26.06.2018

"Odluka Ivanova neće uticati na primenu sporazuma"

Vesti online 26.06.2018
Vlada Makedonije saopštila je danas da odluka predsednika Ðorđa Ivanova da ne potpiše Zakon o ratifikaciji sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike neće uticati na imlementaciju tog dogovora. Ivanov je ranije danas… »

Zašto se EU podelila?

Vesti online 26.06.2018
Zemlje članice EU podeljene su oko mogućnosti da daju "zeleno svetlo" Makedoniji i Albaniji za početak pristupnih pregovora. Žestoka debata 25 zemalja članica sa jedne i Francuske, Holandije i Danske sa druge strane, još traje na sastanku ministra… »

Potpukovniku Husoviću pritvor do 72 sata

Vesti online 26.06.2018
Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu Husoviću, koji je juče pucao u prostorijama Ministarstva odbrane, nakon saslušanja u tužilaštvu, određen je pritvor do 72 sata. Pozivajući se na svoja saznanja portal RTCG, prenosi da će Husović već danas biti… »

Plenković oštro izvređao Srbiju u Briselu: Beograd agresor, Hrvatska žrtva

Vesti online 26.06.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je vređao Srbiju u Evropskom parlamentu Saveta Evrope, kada je na krajnje neprimeren način izneo skandaloznu tvrdnju da je tokom sukoba 90-tih zvanični Beograd bio agresor, a Hrvatska žrtva, a srpska… »

"Ivanov nastavlja sa nezrelom politikom, čeka se njegov opoziv"

Vesti online 26.06.2018
Poslanik Demokratske unije za integracije (DUI) Artan Grubi izjavio je da je "sve spremno za opoziv" predsednika Makedonije Ðorđa Ivanova, ali da se čeka "pravi trenutak" kako bi ta inicijativa bila prosleđena Sobranju, javljaju makedonski mediji. -… »

Provokacija iz Hrvatske: Mesić i Gotovina sklopili albanskog orla

Vesti online 26.06.2018
Provokacijama sklapanjem ruku u simbol "albanskog orla" pridružili su se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina. Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske reprezentacije Granitu Džaki i Džerdanu… »

Obaveštajne agencije BiH u službi radikalnog islama (7): Mudžahedin iz Kenta ubijao i Srbe

Vesti online 26.06.2018
Mudžahedini su u Bosnu došli još tokom rata devedesetih i o odredu El mudžahedin u kome su se borili ispisane su knjige i knjige. Međutim, Dževad Galijašević otkriva da je većina njih svoje aktivnosti nastavila i kasnije i to pod blagoslovom… »

Dan kada je spasena Srpska

Vesti online 26.06.2018
Operacija Koridor 92 jedna je od najslavnijih bitaka u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i da je pitanje da li bi bilo Srpske da koridor nije uspostavljen, izjavio je predsednik RS Milorad Dodik na Dugoj njivi, gde je položio vence na… »

Dodik upozorava: Migranti Bakirovi glasači!

Vesti online 26.06.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je odbacio mogućnost smeštaja migranata na području srpskog entiteta. On je optužio bošnjačke stranke da motivišu migrante da dolaze u BiH kako bi im dodelile državljanstvo i tako uticale na promenu… »