Izvor: Auto blog arhiva vesti 29.06.2018

Sajam automobila u Detroitu se više neće održavati u januaru

Auto blog 29.06.2018
Severno-američki, međunarodni sajam automobila se decenijama održavao u januaru, početkom svake nove godine, međutim, to se menja. Naime, suočeni sa činjenicom da sve veći broj proizvođača automobila odustaje od Sajma automobila u Detroitu… »

Alfa Romeo 4C Coupe povlači se samo iz SAD, ostaje u Evropi

Auto blog 29.06.2018
Italijanski proizvođač razjasnio je dilemu oko sudbine svog sportskog dvoseda. Kao što je već najavljeno, Alfa Romeo definitivno odustaje od dalje prodaje modela 4C Coupe u SAD, najverovatnije zbog slabih prodajnih rezultata, ali će ovaj model ipak… »

Samovozeći kombi Nuro menja "potrčka"

Auto blog 29.06.2018
Automobili bez vozača imaće u budućnosti široku primenu – od taksija i "car sharing" servisa, pa do vozila za dostavu namirnica. Dok Uber već planira da samovozeće automobile koristi za prevoz putnika, kompanije Kroger i Nuro udružile su snage… »

Trkački Tesla Model S P100DL predstavljen u Kataloniji

Auto blog 29.06.2018
Trkačka varijanta potpuno električnog modela Tesla Model S, sa oznakom EPCS V2.3 Tesla P100DL, predstavljena je na stazi u Kataloniji u Barseloni, a reč je o Modelu S. Električni pogonski sklop će proizvoditi 778 konjskih snaga i 995 Nm obrtnog… »

Među zemljama regiona najskuplji benzin plaćaju Grci, a najjeftiniji građani BiH

Auto blog 29.06.2018
Prosečna cena sirove nafte u prvom polugodištu 2018. godine je za oko 35 odsto viša nego u istom periodu 2017. godine. To je svakako uticalo na rast cene goriva u Srbiji, svim zemljama u okruženju i Evropi, poručuju iz Udruženja naftnih kompanija… »

VIDEO: Jon Olsson predstavlja najotkačeniji Mercedes G klase na svetu

Auto blog 29.06.2018
Poznati Youtuber Jon Olsson jednostavno ne prestaje da iz dana u dan "šokira" svoje pratioce novim projektima. Tako je nakon tjuniranog Rolls-Roycea na koji je stavio maskirnu foliju, masivne točkove i glasan izduvni sistem (verovatno jedini na svetu… »

Zbog obične sitnice tri žene se fizički obračunale nasred raskrsnice

Auto blog 29.06.2018
Najnovija istraživanja pokazuju da ljudi baš i ne žele samoupravljiva vozila, ali sudeći po sve češćim saobraćajnim incidentima izazvanim agresivnim učesnicima u saobraćaju - bilo bi dobro da robotizovani automobili stignu što pre. Najbolji… »

Lamborghini priprema model LB48H

Auto blog 29.06.2018
U većini slučajeva, kada proizvođači automobila žele da predstave svoje nove modele, oni to zvanično urade kako bi ih ceo svet video. Takav je slučaj sa masovnim tržištem, doduše, ali ovakvi proizvođači i potrezi nisu nešto sa čime se mi… »

Gunther Werks Porsche 400R za pola miliona dolara

Auto blog 29.06.2018
U poznatoj američkoj tjuning kompaniji Gunther Werks za 525.000 dolara nude Porsche 400R, a perfektno modifikovani Coupe je baziran na Seriji 993. Deset meseci nakon najave najnovijeg projekta u američkoj tjuning kompaniji Gunther Werks su počeli da… »

Porsche PTS Multiwheel Ultralight XL kofer

Auto blog 29.06.2018
Sezona porodičnih odmora i putovanja je počela, pa ne miruje ni tradicionalno aktivan studio Porsche dizajna. Za nastupajuća letovanja izdvojili smo kofer od izdržljivog polikarbonata, klasične zelene boje, nastao u saradnji sa eminentnom kompanijom… »