Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Dačić: Još jedna zemlja povukla priznanje nezvisnosti Kosova

Beta 29.06.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogrdu da je još jedna zemlja, koja nije iz Afrike, povukla priznanje nezavisnosti Kosova, ali nije hteo da kaže koja je to zemlja, jer još nije stiglo zvanično obaveštenje. Dačić… »

Večernje novosti: Putin stiže 1. novembra u Srbiju

Beta 29.06.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće Srbiju 1. novembra, na dan oslobodjenja Beograda u Prvom svetskom ratu 1918. godine, pišu Večernje novosti. List u izdanju od subote, 30. juna, navodi da bi povodom 100 godina od završetka Velikog rata trebalo… »

Ambasador Skot: Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dogovore dijalogom

Beta 29.06.2018
Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dijalogom dogovore izmedju sebe, izjavio je danas ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot. Upitan šta je maksimum koji Srbija može da dobije iz razgovora o rešenju kosovskog pitanja, ambasador je kazao da SAD "samo… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Beta 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Vlada Srbije obeležiće godinu dana rada 5. jula u Subotici

Beta 29.06.2018
Godinu dana rada Vlade Srbije na čelu sa predsednicom Anom Brnabić biće obeleženo u četvrtak, 5. jula, u Subotici, potvrdjeno je agenciji Beta u Kabinetu premijerke. Premijerka i članovi Vlade boraviće ceo dan u Subotici. Skupština Srbije izabrala… »

Koha: EU potvrdila da formiranje ZSO u skladu sa Ustavom Kosova i bez izvršnih ovlašćenja

Beta 29.06.2018
Na poslednjem sastanku u Briselu, predstavnici EU potvrdili su prištinskoj delegaciji da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova i bez izvršnih ovlašćenja, piše danas Koha ditore. Kako je za dnevnik… »

Beograd: Svi odbornici za jednokratnu pomoć od 30.000 dinara za treće dete

Beta 29.06.2018
Skupština grada Beograda danas je jednoglasno donela odluku da žena koja rodi treće dete od grada dobije 30.000 dinara. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je od početka godine 6.388 žena dobilo pomoć grada i… »

Tači: SAD snažno podržavaju dijaloga Kosova i Srbije

Beta 29.06.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije SAD snažno podržavaju i uvek imaju svog predstavnika u Briselu, kako bi koordinisale taj proces i dale konkretnu podršku tom procesu. "Ja sam održao dva… »

Obradović (Dveri): Režim je spreman da prizna nezavisno Kosovo

Beta 29.06.2018
Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas u Čačku da je vlast spremna da u narednih nekoliko meseci prizna nezavisno Kosovo, tako što će potpisati pravno obavezujući sporazum sa "lažnom državom" Kosovo i time joj omogućiti prijem u… »