Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Dačić: Važna poseta drugog čoveka Vatikana Srbiji

Blic 29.06.2018
Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić ukazao je da Srbija vodi živu diplomatsku aktivnost i za sutra najavio posetu državnog sekretara Vatikana kardinala Pjetra Parolina. - Sutra u našu zemlju dolazi čovek broj dva… »

Čepurin: Putin prihvatio da poseti Srbiju; Vučić: To je velika čast

Blic 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da postu Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da poseti… »

Skot: Ova godina ključna za rešavanje pitanja Kosova

Blic 29.06.2018
SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa kada je reč o Kosovu i Metohiji, kaže ambasador SAD Kajl Skot, koji navodi da njegova zemlja ovu godinu vidi kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno "ako hoćemo da vidimo… »

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

Blic 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja. On je ovom prilikom istakao da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru… »

Haradinaj: Priština u NATO vidi sigurnost i večni mir

Blic 29.06.2018
Predsednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali boravio je danas u Prištini, gde je razgovarao sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koji je tom prilikom rekao da Priština u NATO vidi "sigurnost i večni mir", prenela je prištinska Koha. Ali… »

Vučić pokrovitelj jubileja "Radničkog": Hvala Dušanu Ivkoviću i predstavnicima kluba na velikoj časti

Blic 29.06.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Sportskog društva "Radnički", sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. On je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj… »

Mihajlović: Onaj ko na Vidovdan deli Srbe ne misli dobro

Blic 28.06.2018
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je večeras da onaj ko je na Vidovdan spreman da na Kosovu traži izdajnike među Srbima, da ih deli i svađa, ne mislim dobro ni Srbima, ni Srbiji, a najmanje Kosovu. - Zato se baš na Vidovdan sve vidi i… »

Kosovska ambasadorka objavila fotografiju sa Majkom Pompeom

Blic 29.06.2018
Kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku objavila je danas na svom Tviter nalogu fotografiju sa državnim sekretarom SAD Makom Pompeom. Ona je izrazila zadovoljstvo što se srela sa Pompeom. - On dobro poznaje Kosovo i mi smo srećni sto imamo… »

Ambasador Italije u Srbiji podržao intenziviranje dijaloga između Beograda i Prištine

Blic 28.06.2018
Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo podržava intenziviranje dijaloga između Beograda i Prištine i napore srpskog rukovodstva, navedeno je u saopštenju Ambasade Italije. Lo Kašo je izrazio zadovoljstvo ohrabrujućim ishodom sastanka u okviru… »

Mira Marković presudu na godinu dana zatvora dočekala u elitnom naselju u Moskvi

Blic 29.06.2018
Mirjana Marković će svoj 76 rođendan 10. jula dočekati sa presudom za kriminal, ali u elitnom naselju Moskve i luksuzu, sa novcem za koji se opravdano sumnja da je pokraden od građana Srbije. Supruga Slobodana Miloševića, koja je juče, posle… »