Izvor: Danas/Kultura arhiva vesti 29.06.2018

Posle 15 godina otvoren renovirani Narodni muzej

Danas 29.06.2018
Živela Srbija! rekla je na kraju svog govora premijerka Srbije Ana Brnabić koja je u četvrtak veče otvorila Narodni Muzej u Beogradu i time ispunila obećanje Vlade koje je dala u svom ekspozeu kada je stupala na tu funkciju. Tada je obećala da će… »

Otvaranje u svakom smislu

Danas 28.06.2018
Pre nego što je priprema stalne postavke Narodnog muzeja u Beogradu ušla u završnu fazu Danas je dobio pretposlednji termin – poslednji je ušao RTS, za obilazak zdanja nekadašnje Uprave fondova, na čije se otvaranje čeka već 15 godina. Vrelinu… »

Red za Narodni muzej i po pljusku (FOTO)

Danas 29.06.2018
Narodni muzej otvoren je sinoć, a danas i tokom vikenda ulaz je besplatan za sve posetioce. Oni koji nisu prisustvovali svečanom otvaranju, već danas, i po lošem vremenu, krenuli su u obilazak renoviranog Muzeja. Nakon 15 godina renoviranja Narodni… »

Uroš Đurić: Nije sve krenulo sa Nemanjićima

Danas 29.06.2018
Slikar povodom otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu Kao da sam svih ovih godina bio beskućnik, a sad imam kuću, kaže za Danas slikar Uroš Đurić, rezimirajući prve utiske u vezi sa otvaranjem Narodnog muzeja u Beogradu. Ja sam od svoje 17 godine… »

Crni rekvijem za beli svet

Danas 29.06.2018
U Skupštini grada predstavljen koncept i glavni program 52. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala Ovogodišnji 52. Bitef pod sloganom „Svet bez ljudi“ biće održan od 13. do 22 septembra s deset projekata u glavnom programu i to iz… »

Žrtve su postale heroji našeg vremena

Danas 29.06.2018
Jedan od najuticajnijih španskih i evropskih pisaca Havijer Serkas, govori za Danas Čuveni španski filozof i esejista Hose Ortega i Gaset, koji je pisao za novine, tada to nisu bile kolumne nego eseji, kazao je da su novine danas ono što je nekada bio… »

Izložba „Fantastičnih 6“ u Užicu

Danas 29.06.2018
Različite poetike i likovno majstorstvo Posle Beograda i Kragujevca, likovna publika u Užicu u prilici je pogleda izložbu pod nazovom „Fantastičnih 6“, koja je otvorena u Gradskoj galeriji i koja, kroz dela šestorice umetnika, nudi istraživanje… »

Povratničke i romske teme

Danas 29.06.2018
Međunarodni festival kratkog metra u Malom Iđošu U Malom Iđošu danas počinje Drugi međunarodni festival kratkog metra „FROM II – RETURNEES“, koji je pored romske teme, što ga i čini posebnim, ove godine u svoju selekciju uvrstio filmove… »

Svetski rekord u broju učesnika

Danas 29.06.2018
Počela Dvadeseta balkanska smotra mladih strip autora U galeriji Leskovačkog kulturnog centra sinoć su otvorene dve izložbe – jedna takmičarska sa radovima mladih strip autora Balkana i druga sa crtežima dosadašnjih laureta, čime je počela… »

„Misija: Muzej“ Ivane Nešić

Danas 29.06.2018
Narodni muzej kao inspiracija u književnosti za decu Istoričar umetnosti pisac za decu Ivana Nešić kaže da je na njenu odluku da radnju svog poslednjeg romana „Misija: Muzej“ smesti u beogradski Narodni muzej „više uticala njena vera u njegovo… »