Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Dačić: Neću reći ko je povukao priznanje, neka Pacoli traži

Danas 29.06.2018
Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je 27. juna i-mejlom dobio notu jedne države da povlači priznanje nezavisnosti Kosova, ali da neće reći o kojoj je zemlji reč dok zvanična nota ne dođe u najbližu srpsku ambasadu, prenosi N1… »

Čepurin potvrdio Putinovu posetu Srbiji

Danas 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, koji mu je preneo poruku predsednika Vladimira Putina da prihvata poziv da poseti Srbiju. Ambasador Čepurin zahvalio se predsedniku Vučiću na visokom nivou… »

Vučić: Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

Danas 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava sedamdesetogodišnjicu osnivanja. Kako se navodi u saopštenju, Vučić je, čestitajući jubilej, istakao… »

Tači: Vreme je da Kosovo bude u NATO

Danas 29.06.2018
Tači se zahvalio delegaciji NATO-a na poseti, rekao je da ceni dobru saradnju i stalnu podršku koju Parlamentarna skupština NATO-a pruža Kosovu, prenosi RTK. – Kosovo je faktor stabilnosti u regionu, posvećeno je dijalogu sa Srbijom koji će doneti… »

SNS: Reagovati zbog pretnji Vučiću

Danas 29.06.2018
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) pozvao je danas nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je, kako je naveo, izrekao poslanik… »

„Otadžbina“: Laž da Ristić preti ubistvom predsednika

Danas 29.06.2018
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da je „gola laž“ da poslanik Slaviša Ristić preti ubistvom predsedniku Srbije ukoliko potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom. Neviđena hajka režimskih… »

Vučić sa SD Radnički o stogodišnjici ovog društva

Danas 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. On je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

Mihajlović: Da se ne brukamo ni pred precima, ni pred decom

Danas 28.06.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da onaj ko je na Vidovdan spreman da na Kosovu traži izdajnike među Srbima i da ih deli i svađa ne misli dobro ni Srbima, ni Srbiji, a najmanje Kosovu. Zato se baš na Vidovdan vidi kakav je… »

Kameron Manter: Tramp želi stabilan Balkan

Danas 29.06.2018
Bivši američki ambasador u Srbiji i predsednik Istok-Zapad instituta, za Danas o planu za Zapadni Balkan koji je doneo u Beograd Mislim da je cilj predsednika SAD Donalda Trampa stabilan Balkan. On nije zainteresovan za nestabilan region, pogotovo ne za… »

Kompromis – šta je to?

Danas 29.06.2018
Reč „kompromis“ nesumnjivo obeležava finiš dijaloga Beograda i Prištine. Ostaje nejasno šta taj pojam u ovom slučaju podrazumeva. I da li su sve strane na tako nešto spremne…. Zvaničnici Srbije koriste svaku priliku da naglase značaj… »