Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 29.06.2018

Plenković: U Hrvatskoj neće biti kontrolnih centara za migrante

Danas 29.06.2018
U Briselu je završio dvodnevni summit. Razgovaralo se o mnogim temama, a dominirala je migrantska kriza, prenosi HRT. U Hrvatskoj neće biti kontrolnih centara za prihvat migranata, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković pre početka drugog dana… »

Novinari iz Anapolisa ubijeni u „namernom“ napadu na dnevni list Kapital Gazet

Danas 29.06.2018
Naoružani napadač je pucao u redakciji lokalnih novina u Merilendu, petoro ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u „ciljanom napadu“ na ovaj medij. Zaposleni u lokalnom listu Kapital Gazet u Anapolisu, kažu da je napadač, naoružan… »

Himlerova ćerka radila za nemačku tajnu službu

Danas 29.06.2018
Gudrun Burvic, kćerka Hajnriha Himlera, radila je za nemačku obaveštajnu službu BND od 1961. do 1963. godine, potvrdila je ta agencija. Burvic, kćerka arhitekte Holokausta i sama nacista do smrti, bila je zaposlena u BND u mestu u blizini Minhena… »

Tramp predložio Makronu da izađe iz EU

Danas 29.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp predložio je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da povuče Francusku iz Evropske unije u zamenu za bilateralni trgovinski ugovor, objavio je Vašington post, pozivajući se na dva neimenovana evropska zvaničnika… »

Nage umetničke fotografije kraj Zida plača izazvale bes

Danas 29.06.2018
Belgijska umetnica izazvala je bes u Izraelu nakon što je naga pozirala ispred najsvetijeg jevrejskog mesta. Marisa Papen objavila je fotografiju na kojoj naga stoji na krovu i gleda ka Zidu plača u Jerusalimu. Rabin Zida plača je ono što se desilo… »

Putin: Rusko oružje ispred drugih

Danas 28.06.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je rusko nuklearno oružje godinama, a možda čak i decenijama, ispred onog koje imaju druge države. Obraćajući se diplomcima Vojne akademije, Putin je rekao d anova oružja u velikoj meri… »

Hitlerov pribor za jelo prodat za 14,000 evra

Danas 29.06.2018
Pribor za jelo napravljen za nacističkog vođu Adolfa Hitlera za njegov 50. rođendan prodat je na aukciji za oko 14,000 evra. Svečano srebrno posuđe otkriveno je tokom pražnjenja jedne kuće u Dorsetu i pripadalo je penzionisanom vojnom oficiru… »

Fejsbuk i Gugl u „sivoj zoni“ kada je privatnost u pitanju, piše u izveštaju

Danas 29.06.2018
Fejsbuk, Gugl i Majkrosoft na „neetički način“ odvraćaju odvraćaju korisnike od opcija važnih za zaštitu privatnosti, piše u izveštaju Norveške agencije za zaštitu potrošača. Istraživanje se bavilo podešavanjima koja se odnose na… »

Stoltenberg: Za dve nedelje pozivnica Makedoniji za NATO

Danas 29.06.2018
Za dve nedelje će NATO savez izdati pozivnicu za makedonsko članstvo u alijansi, ali zemlja neće postati punopravna članica dok se ne okončaju sve unutrašnje procedure, uključujući i promenu Ustava, poručio je generalni sekretar NATO, Jens… »

Francuski predsednik Makron ponovo uvodi nacionalnu službu

Danas 28.06.2018
Francuska vlada planira da ponovo uvede nacionalnu službu za sve šesnaestogodišnjake. To je u predsedničkoj kampanji predložio Emanuel Makron u svrhu promovisanja osećanja građanske dužnosti i nacionalnog jedinstva među francuskom omladinom. Ali… »