Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 29.06.2018

Protesti zbog imigracione politike, uhapšene stotine aktivista

Glas Amerike 29.06.2018
Zbog politike "nulte tolerancije" Bele kuće i razdvajanja dece od roditelja ilegalnih imigranata protestuje se širom Sjedinjenih Država, uključujući i u Vašingtonu. Stotine aktivistkinja uhašene su juče tokom protesta protiv Trampove imigracione… »

EU i SAD produžile sankcije protiv Rusije

Glas Amerike 29.06.2018
Evropski lideri složili su se da produže sankcije protiv Rusije zbog aneksije ukrajinskog poluostrva Krim iz 2014. godine. Lideri EU rekli su u zajedinčkoj izjavi u petak da su sankcije produžene za još šest meseci. Odluka je doneta na samitu lidera… »

Đukanović: Niko i ništa nas neće skrenuti sa evropskog puta

Glas Amerike 29.06.2018
Predsjednik Milo Đukanović, sa konferencije “Regionalna konvencija o EU integracijama Zapadnog Balkana", poručio je da Crnu Goru niko i ništa neće skrenuti sa puta evropskih integracija. Predsjednik države kaže da su primjetne namjere u stvaranju… »

UN: 10,000 dece ubijeno i osakaćeno u konfliktima širom sveta 2017.

Glas Amerike 29.06.2018
Više od 10.000 dece ubijeno je ili osakaćeno prošle godine u oružanim sukobima širom sveta, kaže se u izveštaju Ujedinjenih nacija objavljenom ove nedelje. Prijavljeno je više od 21.000 slučajeva "teškog kršenja" prava dece u 2017, što je… »

Drugi život prve LP ploče

Glas Amerike 29.06.2018
Pre tačno 70 godina u junu, muzička izdavačka kompanija “Columbia Records”predstavila je svoju prvu LP ploču, popularnu longplejku sa više od 20 minuta muzičkog sadržaja po strani. Novi format napravio je revoluciju u muzici i ubrzo postao novi… »

Ambasador Skot: Javno-privatnim dijalogom do dobrih zakona

Glas Amerike 29.06.2018
Reforma sistema izdavanja građevinskih dozvola bila je jedan od dobrih primera saradnje Vlade Srbije, privatnog sektora i civilnog društva, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i ocenio da je potrebno da se kroz novi projekat javno-privatnog… »

Svetska fondacija za prirodu traži zabranu lova na kečige u Srbiji

Glas Amerike 29.06.2018
Svetska fondacija za prirodu (WWF) zatražila je zabranu lova kečige u Srbiji na najmanje pet godina, da bi se omogućila obnova populacija te veoma ugrožene ribe, koja ima status ranjive vrste poslednjih godina zbog prekomernog i nedozvoljenog… »

Kandidat SAD neće voditi Agenciju za migracije UN

Glas Amerike 29.06.2018
Kandidat Trampove administracije za direktora Agencije za migracije UN, Ken Ajzeks, izgubio je na izborima za tu poziciju. SAD su inače bile na čelu te agencije skoro sve vreme njenog postojanja, od 1951. kada je osnovana kako bi pomogla evropskim… »

Sve češća samoubistva, svaki šesti Amerikanac na antidepresivima

Glas Amerike 29.06.2018
Broj samoubistava u Sjedinjenim Državama je u porastu. U najnovijem vladinom izveštaju navodi se da je skoro 45 hiljada Amerikanaca izvršilo samoubistvo tokom 2016. godine, što je više nego dva puta od broja ubistava. Zapravo, stopa samoubistva… »

Lideri EU dogovorili strategiju, centri za migrante van EU

Glas Amerike 29.06.2018
Nakon gotovo cijele noći pregovora, evropski lideri dogovorili su zajedničku migracijsku strategiju, neku vrstu "sabirnih centara" na sjeveru Afrike, više novca za libijske pomorske patrole, više novca za Afriku u budžetu EU. Pregovori o Bregzitu… »