Izvor: InfoKG arhiva vesti 29.06.2018

Grad oslobodio državu od plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju jeftinih stanova

InfoKG 29.06.2018
Lokalna samouprava oslobodila je investitora, odnosno Republiku Srbiju ili privredno društvo koje država osniva, od plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom… »

Zatvaranje Kosovske ulice za saobraćaj

InfoKG 29.06.2018
Zbog održavanja koncerta Dina Merlina na Kneževom arsenalu, sutra od 17 časova do završetka istog, za saobraćaj će biti zatvorena Kosovska ulica, od Ulice Lepenički bulevar do Ulice Stojana Protića. U navedenom vremenskom periodu u ovom delu… »

Vodička tura do Divostina i Drače

InfoKG 29.06.2018
Gradska turistička organizacija Kragujevac organizovaće u subotu vodičku turu do manastira Drača i Divostin. Polazak je u 11 časova od “Krsta”. Učesnici ture prvo će od turističkog vodiča čuti zanimljive podatke iz istorije grada, pre svega… »

Otvaranje prvog Međunarodnog bijenala umetnosti "ARTiJA"

InfoKG 29.06.2018
Međunarodno bijenale umetnosti "ARTiJA"- Radovi na papiru i od papira, prvo po redu, svečano će biti otvoreno sutra od 19 časova u "Mostovima Balkana", a postavka će se naći još i u Kontakt galeriji SKC-a i Galeriji Narodnog muzeja od 21 čas… »

„Straight Mickey and the Boyz“ na Letnjoj sceni SKC-a

InfoKG 29.06.2018
Bend „Straight Mickey and the Boyz“ nastupa 1. septembra od 22 sata na Letnjoj sceni SKC-a. „Straight Mickey and the Boyz" su jedan od najtalentovanijih novih rok bendova u Srbiji. Dinamična, furiozna trojka odličnih muzičara iz Beograda, svoje… »

SG: Formira se Mreža ustanova kulture, dugoročni reprogrami za komunalne dugove

InfoKG 29.06.2018
U Kragujevcu će 11 ustanova kulture, čiji se rad finansira iz gradskog budžeta, ubuduće funkcionisati u okviru Mreže, odlučeno je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta. Iz lokalne samouprave poručuju da su ciljevi formiranja Mreže ustanova… »

Uništene bombe, granate, mine, rakete (FOTO)

InfoKG 29.06.2018
Tim kragujevačke Uprave za vanredne situacije uništio je danas četiri neeksplodirana ubojna sredstva, koja su pronađena od početka ovog meseca na teritoriji našeg grada i opštine Topola. Reč je o minobacačkoj mini, ručnoj bombi, artiljeriskoj… »

Veprovi na Zmajeve u polufinalu

InfoKG 29.06.2018
Posle maksimalnog učinka u ligaškom delu sezone, Kragujevac Wild Boarsi započinju plej-of polufinalnim susretom sa Belgrade Blue Dragonsima, u subotu od 17 časova, na terenu sa veštačkom travom Stadiona „Čika Dača“. U regularnom delu sezone… »

BURNO na sednici SG: Potkačili se Stevanović i Nikolić, pa se uključio i Ćetković

InfoKG 29.06.2018
Na današnjoj sednici Skupštine grada verbalno su se potkačili bivši i sadašnji gradonačelnik Kragujevac Veroljub Stevanović i Radomir Nikolić oko dugovanja “Vodovoda”, pa se u raspravu uključio i nekadašnji direktor ovog preduzeća, a… »

Tešović novi trener “Radničkog 1923”

InfoKG 29.06.2018
Novi trener fudbalera “Radničkog 1923” je nekadašnji igrač “Partizana” i reprezentacije naše zemlje, Darko Tešović, s obzirom na to da je klub okončao saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Slavišom Kovačevićem. “Kraj… »