Izvor: Južne vesti arhiva vesti 29.06.2018

Španski hirurg "probio" led, ubuduće u Nišu najteže operacije kičme

Južne vesti 29.06.2018
Najteži deformiteti kičme kod dece, čije lečenje u inostranstvu košta i više od 100.000 evra, kako kažu iz Kliničkog centra, ubuduće će biti obavljane i u Nišu. Prvu operaciju ovakve vrste je, kako dodaju, besplatno obavio španski ortoped i… »

Najbolji niški studenti dobili stipendije

Južne vesti 29.06.2018
Kao nagradu za trud i zlaganje, 196 studenata Univerziteta u Nišu dobilo je stipendije, koje iznose 30.000 dinara, kažu u Ministarstvu omladine i sporta, a dodeljuju se na period od 10 meseci. Studentima je stipendije uručio ministar omladine i sporta… »

Stanovnici sela Hum i danas bez vode

Južne vesti 29.06.2018
Već drugi dan stanovnici sela Hum nadomak Niša nemaju vode, ali u Javnom komunalnom preduzeću Naissus kažu da se intenzivno radi na popravkama, te da se očekuje da će voda ponovo poteći slavinama oko 15 sati. Reč je o više kvarova, javljaju u… »

Dramaturg iz Kruševca predložen za direktora niškog Narodnog pozorišta

Južne vesti 29.06.2018
Odbor za imenovanja je jednoglasno izglasao da dramaturg Spasoje Ž. Milovanović iz Kruševca preuzme direktorsku fotelju Narodnog pozorišta u Nišu. Između Milovanovića i funkcije “stoji” još Gradska skupština, na kojoj bi odbornici trebalo da… »

Radnički ubedljiv protiv Rabotničkog na pripremama u Sloveniji

Južne vesti 29.06.2018
I u trećoj proveri na pripremama u Sloveniji, Radnički iz Niša zabeležio je trijumf. Ovog puta niški fudbaleri su sa 3:0 savladali Rabotnički iz Skoplja, ekipu koja je trećom pozicijom u najjačoj makedonskoj ligi, poput niškog kluba, obezbedila… »

Strateška karta buke prvi korak ka zaštiti Nišlija od preglasnih zvukova

Južne vesti 29.06.2018
U okviru pregovaračkog poglavlja 27 za pristup Srbije EU, koje se tiče zaštite životne sredine, u Nišu se radi strateška karta buke posle čega će se znati koje su konkretne mere zaštite stanovnika od jakih zvukova. Dok su u Beču već i kamioni… »

Krkobabić: Po 15 miliona dinara za nove zemljoradničke zadruge

Južne vesti 29.06.2018
Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić rekao je danas u Nišu da je Država za nove zadruge izdvojila 825 miliona dinara, a da će svaka novoosnovana dobiti 15 miliona. On je pozvao sve lokalne samouprave Nišavskog okruga da zainteresuju… »

“Leto u Donjoj Toponici” za Turke, Francuze, Italijane, Špance i Srbe

Južne vesti 29.06.2018
Tokom dve nedelje, od 30. juna do 12. jula, mladi iz Turske, Francuske, Italije, Španije i Srbije boraviće u selu Donja Toponica nadomak Niša gde će moći, kažu u grupi "Kobra", da se upoznaju sa načinom života meštana, doprinesu razvoju zajednice… »

Upoznavanje građana juga Srbije sa migrantima kroz izložbe fotografija

Južne vesti 29.06.2018
Počev od subote, narednih dana će se u Vranju, Preševu, Bujanovcu i Pirotu održati niz manifestacija kroz koje će se lokalno stanovništvo upoznati sa svojim “komšijama” smeštenim u prihvatnim centrima. Iako već mesecima, pojedini duže i od… »

"Bitka u vazduhu" - takmičenje u skoku motkom u centru Niša

Južne vesti 29.06.2018
Poput evropskih zemalja, gde se atletski mitinzi održavaju na ulicama i predstavljaju pravu atrakciju, i u Nišu će se u subotu, 30. juna desiti takmičenje ovog tipa. Reč je o nadmetanju u skoku motkom “Air Battle”, na Trgu kralja Milana, a… »